עלייה במפלס הגיוסים: נכסי קרנות הנאמנות צמחו בפברואר ב-1.7 מיליארד שקל

גיוסי הענף הסתכמו ב-1.3 מיליארד שקל ; עיקר הצמיחה - בקרנות השקליות ובקרנות אג"ח מדינה ; למרות קיטון של כ-2 מיליארד שקל בקרנות הכספיות, הן עדיין האפיק הגדול בענף ; קרנות אקסלנס ומגדל שוקי הון בלטו בצמיחה

עוד חודש של צמיחה עבר על ענף קרנות הנאמנות, כשבפברואר גדלו נכסיו ב-1.7 מיליארד שקל, לסך של 106 מיליארד שקל - כך עולה מנתוני רשות ניירות ערך. מתוך סכום זה, כ-1.3 מיליארד שקל הם גיוסים נטו, והשאר תשואה חיובית שהניבו חלק מהאפיקים בשוק בתקופה זו.

את הצמיחה בענף ריכזו שני אפיקים עיקריים: הקרנות השקליות, שצמחו ב-1.74 מיליארד שקל לסך של 29.9 מיליארד שקל, וקרנות אג"ח מדינה שצמחו ב-1.3 מיליארד שקל לסך של 16.7 מיליארד שקל. מנגד, אפיק הקרנות הכספיות סבל מקיטון של קרוב ל-2 מיליארד שקל, אך הוא עדיין האפיק הגדול ביותר בענף, עם 33.4 מיליארד שקל.

מזה חודשים ארוכים שהאפיק היחיד שמגייס כספים הוא הקרנות הכספיות, אך לנוכח סביבת הריבית הנמוכה לאחרונה, ירדה האטרקטיביות של ההשקעה באפיק זה, והכספים זרמו לקרנות השקליות וקרנות האג"ח מדינה. בנוסף, בעקבות העלאת דמי הניהול אצל מרבית מנהלי הקרנות הכספיות, ניכרו בחודש החולף פדיונות באותן קרנות, ומעבר לקרנות שאינן גובות דמי ניהול.

מספר מנהלי קרנות בלטו בפברואר בגיוסים נאים ובצמיחה, כשמבין הגדולים ניתן לציין את מגדל שוקי הון, ובבינוניים את אקסלנס. בקרב המנהלים הקטנים יותר נציין את קרנות ישיר ואת איילון פתרונות פיננסיים.

ואלו המספרים המלאים של חודש פברואר בענף קרנות הנאמנות:

984 מיליון שקל, היה היקף הגיוסים של פסגות בקרנות המסורתיות שלה. ואולם, פסגות בניהול רועי ורמוס סבלה מפדיונות של כ-2 מיליארד שקל בקרנות הכספיות, ולכן השורה התחתונה היא פדיונות של כמיליארד שקל. נכסיה של פסגות, העומדים על 26.3 מיליארד שקל, קטנו בכמיליארד שקל בחודש החולף.

קרנות הראל פיננסים, בניהול סמי בבקוב, צמחו בחודש פברואר בכ-12% לסך של 12.2 מיליארד שקל. הן גייסו כ-580 מיליון שקל, מתוכם רק כ-120 מיליון שקל לקרנות הכספיות והשאר בקרנות שקליות ואג"ח מדינה.

לעומתן, קרנות כלל פיננסים, בניהול גיא חכמי, סבלו מקיטון של כ-5.5% בנכסיהן, לסך של 9.93 מיליארד שקל. קרנות החברה רשמו פדיונות של 578 מיליון שקל, כאשר מהקרנות הכספיות נפדו 595 מיליון שקל ובמסורתיות גויסו כ-17 מיליון שקל בלבד.

גם קרנות פריזמה סבלו בחודש החולף מפדיונות, אם כי מתונים יחסית למתחרותיה ולחודשים קודמים. כך, נפדו מקרנות פריזמה כ-95 מיליון שקל, והיקף נכסיהן עמד על 9.6 מיליארד שקל.

פדיונות נרשמו גם בקרנות דש, בניהול אסף אלדר, לאחר חודשים רבים בהם הובילו בגיוסים. קרנות דש אמנם צמחו ב-43 מיליון שקל, בין היתר בזכות גיוסים של 307 מיליון שקל, אך פדיונות של 354 מיליון שקל בקרנות הכספיות הביאו לכך שהשורה התחתונה היא פדיונות בסך 47 מיליון שקל.

945 מיליון שקל, הוא היקף הגידול בנכסי הקרנות של מגדל שוקי הון. קרנות החברה גייסו 855 מיליון שקל, מתוכם כ-512 מיליון שקל הם גיוסים לקרנות כספיות והשאר, כ-343 מיליון שקל, לקרנות מסורתיות. מגדל שוקי הון היא בין הגופים שעדיין לא גובים דמי ניהול בכספיות.

קרנות אי.בי.אי, בניהול עודד גל, ממשיכות להציג צמיחה נאה, ובפברואר הוסיפו 296 מיליון שקל לנכסיהן, בין היתר בזכות גיוסים של 165 מיליון שקל.

גם קרנות מנורה, בניהול רונן אביגדור, צמחו בפברואר, כשגייסו 229 מיליון שקל בקרנות מסורתיות. מנגד, הן פדו כ-100 מיליון שקל בקרנות הכספיות.

קרנות אקסלנס, בניהול גלעד שמעוני, צמחו ב-856 מיליון שקל, בזכות גיוסים של 841 מיליון שקל. גם אקסלנס עדיין לא גובה דמי ניהול בקרנות הכספיות, מה שעזר לה לגייס בהן 644 מיליון שקל.

10.4% הוא שיעור הצמיחה בפברואר של קרנות ישיר בית השקעות, בניהול רפי ניב. קרנות החברה גייסו 146 מיליון שקל, מתוכם 51 מיליון שקל בכספיות.

קרנות אלטשולר שחם, בניהול גילעד אלטשולר, צמחו ב-71 מיליון שקל לסך של 1.9 מיליארד שקל, וקרנות מיטב, בניהול רונן זכריה, צמחו ב-51 מיליון שקל לסך של 1.73 מיליארד שקל.

צמיחה אף גדולה יותר נרשמה בקרנות גאון, שגייסו 84 מיליון שקל. קרנות אפסילון בניהול עידן אזולאי, גייסו 67 מיליון שקל, ומנהלות נכסים בהיקף 1.5 מיליארד שקל. קרנות אנליסט, לעומת זאת, קטנו מעט בנכסיהן, וסבלו מפדיונות של 33 מיליון שקל. מבין מנהלי הקרנות הקטנים, בלטו קרנות איילון, בניהול יונתן דולברג, בצמיחה של כ-45% להיקף נכסים של 125 מיליון שקל.

קרנות