כיף לצפצף - אבל האם טוויטר תוכל לעשות מזה כסף?

ברק אובמה משתמש בטוויטר וכך גם בריטני ספירס ; אתר טוויטר הפך לתופעה אינטרנטית שעשויה להיות לא רק אופנה חולפת ; עם זאת, למנהלי החברה אין קצה של רעיון איך לייצר הכנסות ורווחים

במבט ראשון, נדמה ששירות Twitter סובל מכל התכונות המאפיינות אופנת אינטרנט קצרת-מועד. שירות המיקרו-בלוגינג, המגביל את הודעות המשתמשים ל-140 תווים, הולך ותופס תאוצה בקרב הידוענים ומובילי הרשת, המחפשים תמיד את הדבר החם הבא: בריטני ספירס משתמשת בו, וגם לאנס ארמסטרונג. ברק אובמה הוא כבר משתמש ותיק למדי.

השירות כולל שפה מיוחדת משלו. ההודעות שם נקראות "טוויטים", האנשים הקוראים את ההודעות של חבריהם מכונים Followers. יש גם אופני התנהגות חברתית ותרבות המיוחדים לאתר: ההתנהגות החברתית מועצמת על-ידי רעיון ה"טוויט-מחדש" (Retweeting) - שידורן מחדש של ההודעות המעניינות ביותר ל"עוקבים" שלך. כלל נוסף: המשתמשים הכבדים אינם רואים בחיוב קידום עצמי מוגזם.

אלא שאופנת האינטרנט הזו מורכבת ממה שנדמה במבט ראשון. טוויטר נראה אולי פשוט, אבל הוא מתעתע. האתר עלה על נוסחה מנצחת, שדור שלם של חברות סטארט-אפ אינטרנטיות חיפשו זה זמן-מה: דרך המאפשרת לאנשים להתחבר לחבריהם, להביע את עצמם ולמצוא מידע - דרך שעשויה, יום אחד, להפוך לפופולרית בדיוק כמו הבלוגים וכלי הרשתות החברתיות המקוונות.

תקשורת חדשה

חברת טוויטר, חברה זעירה מעמק הסיליקון המעסיקה 29 עובדים בלבד ושהוקמה על-ידי ג'ק דארסי, ביז סטון ואוון ויליאמס, טרם שכנעה בכך שהשירות שלה יהפוך להצלחה המונית, או שיצליח לגייס מספיק כסף לשם כך. אך אפילו אם לא יעמוד במטרות האלה, צורות ההתנהגות החדשות שכבר נוצרו מסביבו מצביעות על כיוון חדש של יחסים ברשת, כיוון שגם חברות ואתרים אחרים ממהרים לנצל.

"עם התרחבות התקשורת והשתנותה, הדרכים בהן אנו מגיבים צריכות להשתנות בהתאם", אומר פטר נורביג, מנהל המחקר בגוגל. הוא מוסיף כי גם הדרכים ה"ישנות" בהן ניהלו אנשים יחסים בעזרת הרשת, מתפתחות לצורות חדשות: בקרב הצעירים, למשל, הוחלף האימייל בתמהיל הכולל קצת SMS, קצת הודעות מיידיות וקצת הודעות ברשתות החברתיות.

בעולם המקוון, שבו התקשורת, ההבעה העצמית וצריכת המדיה משתנות תדיר, אומר נורביג, טוויטר נראית כמו יותר מסתם אופנה חולפת, גם אם קשה עדיין לראות את התמונה.

אז מה זה טוויטר? השירות עושה שימוש בהודעות קצרות הנשלחות מהמחשב האישי או מהטלפון הסלולרי. ההודעות האלה מיועדות לכלל הציבור, למרות שאפשר להגבילן לעיני אנשים מסוימים בלבד. מי שמעוניין לעקוב אחרי הטוויטים הציבוריים של משתמש כלשהו יכול להפוך ל"עוקב": במקרה זה משולבת ההודעה עם יתר החברים אחריהם הוא עוקב. הקבוצה יכולה לכלול חברים קרובים או קבוצה גדולה המורכבת מסלבריטאים, מפוליטיקאים ומאחרים.

השירות הושק לפני שלוש שנים, וזכה אז להצלחה רק בקרב משתמשי הטכנולוגיה הכבדים. סלבריטאים ודמויות ציבוריות אחרות החלו להשתמש בו מאוחר יותר, ומאז השנה שעברה הוא מגיע לקהל משתמשים רחב בהרבה. מנתוני קבוצת המחקר Pew Internet and American Life Project עולה, כי 11% ממשתמשי האינטרנט בארה"ב טוענים כי הם משדרים עדכונים קצרים לגבי פעולותיהם, מצב-רוחם ומחשבותיהם. עם זאת, חלק נכבד מהפעילות הזאת כנראה מתבצע על-גבי רשתות חברתיות כגון פייסבוק.

העניין הגובר בשירות מסביר את העובדה שבעלי ההון מעמק הסיליקון מאותתים שייתכן שמדובר בדבר החם הבא באינטרנט ורצים להשקיע בחברה. זאת, למרות שאין לה רווחים, מצב ההכנסות לא ברור וגם אין באמתחתה רעיון ברור לגבי ייצורם העתידי.

"אנשים אינם מודעים לגודל שאליו עשויים נכסי המדיה הללו להגיע, ובאיזו מהירות", אומר טוד צ'פי, שותף ב-IVP, קרן הון סיכון שהשתתפה בסבב המימון האחרון של טוויטר, שהיה בהיקף 35 מיליון דולר באחרונה. הוא מצביע על הקהלים הבינלאומיים שנבנו סביב YouTube ופייסבוק ואומר, "אלה הם נכסי מדיה עצומים, וטוויטר צועדת בדיוק בכיוון הזה. יש כאן אפקט של רשת ויראלית שיביא פיצוץ של צמיחה אורגנית".

יכול להיות שבאמת שירות מסרונים אופנתי יהיה ה-YouTube או הפייסבוק הבא? למרות שהמשתמשים נשבעים שהשירות מדהים, טוויטר שייכת מראשיתה לגל הווב 2.0, שהרחיבו אמנם את הפעילות החברתית ברשת, אך ייצרו מעט כסף אם בכלל.

בכירים בתעשייה מזהירים מפני הזלזול ברעיון. ג'ון סילי בראון, לשעבר ראש מעבדות המחקר של זירוקס (Xerox) בעמק הסיליקון ומי שחיבר עם אחרים את הספר "החיים החברתיים של המידע", שהקדים את פריצת המדיה החברתית בעשור הנוכחי, טוען כי שירות טוויטר מוסיף מרכיב חדש ומשמעותי להתנהגות ברשת. שהוא מגביר את המודעות לשוליים, וכי פיסות המידע המתעופפות ביעף מספקות קונטקסט עשיר יותר לחיים המקוונים. ההודעות מקלות על אינטראקציה חברתית: "זה מעניק מודעות למה קורה סביבך", אומר בראון, "קל יותר להתחיל בשיחה בת דקה עם קהילה אחריה אני עוקב בטוויטר".

תופעת טוויטר חבה את רוב הצלחתה לפשטות הרעיון העומד בבסיסה - משהו בין בלוג, SMS ורשת חברתית. "קשה להדביק לשירות תווית כלשהי, משום שהוא עובר התפתחות מהירה למדי", אומר פיטר פנטון, שותף בקרן ההון סיכון בנצ'מרק קפיטל, שהצטרף באחרונה לדירקטוריון של טוויטר. "עוד לא עלינו על שורת מחץ או תיאור מדויק שיבטא את רוח החברה", הוא מוסיף.

מרכיבי השירות - כולל העובדה שזרם התגובות בו מתבצע בזמן אמיתי, שניתן לחפש בטוויטים ושהמשתמשים יכולים לבחור אילו הודעות לקבל - מתחברים ליצירת רעיון המתאים לצורך שהיה קיים בשוק, ושרוב משתמשי האינטרנט אפילו לא ידעו שסבלו ממנו. ככל שהשירות צומח, התחיל לפעול גם עיקרון הרשת החברתית. "ככל שישנם יותר משתמשים, כך עולה ערך השירות", אומר פנטון.

אחת ההחלטות הטכנולוגיות הראשונות שנעשו בנושא השירות, מתבררת כחכמה ביותר. מקימי טוויטר יצרו דרך בעזרתה יכולים מפתחי רשת אחרים לכתוב תוכנות שירכבו על-גבי טוויטר - והדבר הוביל, בין היתר, לפיתוח שירותי חיפוש עצמאיים וכלי ארגון השולפים את המידע שלהם מהטוויטר.

כפי שהוכיחו גישות דומות בפיתוח פייסבוק וה-iPhone של אפל, פתיחות כזו מאפשרת את הפיכת הטכנולוגיה לפלטפורמה המעודדת חדשנות ובכך מושכת עוד משתמשים. שירותים מסוג זה מצליחים או נכשלים רק בידי המשתמשים עצמם.

באופן לא מפתיע, גם העסקים מחפשים כיום דרכים ליהנות מרשת הצומחת בכזו מהירות. העובדה שהמשתמשים יכולים לבחור את המסרים שברצונם לקרוא עשויה לסלול את הדרך לצורה חדשה של "שיווק לפי בחירה". "מאפשרת לקבל תוכן ממוקד מתי שאתה רוצה אותו", אומר בוב פרסון, ראש חטיבת הקהילות ב-Dell. יצרנית המחשב מציעה "זרם" הודעות בנושא ההנחות על מוצריה, וכל מי שרוצה יכול להירשם אליה.

מעבר לקשרים החברתיים והעסקיים שהן מאפשרות, ההודעות של טוויטר יצרו גם שיטה חדשה לבירור האווירה השלטת כיום בעולם הווירטואלי, ולעשות זאת בזמן אמת. זאת, אומר נורביג, עשויה להיות התוספת מעוררת הסקרנות ביותר של השירות לאינטרנט העכשווי. "מה שאתה מצפה כשאתה גולש לגוגל זה חיפוש דברים שקרו קודם, ולא מה שקורה עכשיו. בטוויטר אפשר לשמוע את קולותיהם של מיליוני משתמשים בו-זמנית. לאף אחד לא משנה העובדה שאני אומר שנכחתי בטקס ההשבעה של הנשיא אובמה, אבל אם מיליון אנשים אומרים שהם יהיו שם, האירוע נהיה פתאום מעניין".

השירות עזר להפוך אירועים חדשותיים גלובליים לצורה חדשה של חוויה משותפת. התנועה באתר זינקה במהלך ההשבעה של הנשיא אובמה משום שהמשתמשים שנכחו בה, וכמוהם אלה שצפו בה בטלוויזיה, פנו לשירות בכדי לשוחח על רגשותיהם, בניגוד לפייסבוק ולגוגל, שחוו ירידות במספר המשתמשים במהלך האירוע. זרם דיווחי עדי הראייה במהלך פיגועי הטרור במומבאי הפכו את טוויטר הן למקור חדשותי והן למקום בו יכלו האנשים להגיב מיידית על הידיעות.

הדרך לכסף

כל זה לא מבטיח ששירות טוויטר אכן יישאר כאן לאורך זמן, או אפילו ששירותי המיקרו-בלוגינג הדומים לו אכן יצליחו ללכוד את עניין הקהל הרחב כפי שעושות הרשתות החברתיות המקוונות. עומס המידע, ולפעמים ההתנגדות הפשוטה למשהו חדש, עשויים לחתור תחת הצלחתו. המאבק הדרוויניסטי בין שירותי המדיה החברתית קשה ביותר. משהו חדש עשוי להופיע ולדרוש את תשומת ליבם של משתמשי השירות.

אי אפשר להתעלם גם מנושא הכסף. פנטון מודה שההשקעה של 35 מיליון דולר הייתה "הימור עצום". סטון, ממקימי טוויטר, אומר שהשירות לעולם לא יגבה כסף על השירות הבסיסי, אף שבעבר נשקלה גביית כסף עבור שירותים נוספים מהמשתמשים עסקיים.

הגישה של "בנה את השירות והם כבר יגיעו" הניבה בעבר כמה מהשמות הגדולים באינטרנט. זאת הייתה האסטרטגיה מאחורי YouTube וסקייפ (Skype), כמו גם של גוגל. הדרך בפני טוויטר להצטרפות למועדון יוקרתי זה עוד ארוכה, אך הסיכויים שלה גבוהים לעומת שירותי אינטרנט אחרים הנלחמים על תשומת לב הגולשים כיום.

6 סודות להצלחה

* מיידיות - זרימה בזמן אמת של תוכן ויכולת ההסתגלות למכשירים ניידים הופכים את טוויטר למיידי יותר מבלוגים

* תמציתיות - העובדה שהמסרים מוגבלים ל-140 תווים הופכת אותם לקלים יותר לייצור ולהבנה

* "משיכה" ולא "דחיפה" - יכולת המשתמשים לבחור אחרי אלו טוויטים לעקוב, הופכת את החוויה לאקראית פחות מהאימייל

* יכולת החיפוש - אפשר לחפש אחר הודעות, ולכן התוכן נגיש יותר מאשר ההערות המופיעות ברשתות החברתיות

* עירוב הציבורי והאישי - רשימת המכרים האישיים של המשתמש עומדת בעמדה זהה לרשימת הדמויות הציבוריות

* טוויט-מחדש - המשתמשים המעתיקים מסרים ושולחים אותם מחדש תורמים להגברת ההד המאפיין את הרשת

פייסבוק ניסתה לרכוש את Twitter

פיטר ת'יל, אחד מהמשקיעים העיקריים העומדים מאחורי הצלחתה של הרשת החברתית פייסבוק, התראיין לאחרונה למגזין Business Week, ואמר כי הרשת החברתית ניסתה לאחרונה להשתלט על אתר המיני-בלוגינג הפופולרי Twitter, שמספר המשתמשים בו גדל בשנה האחרונה מ-800,000 ל-6 מיליון.

לפי הערכות, הציעה פייסבוק ל-Twitter כחצי מיליארד דולר תמורת האתר, מרביתם באופציות על מניות החברה כשזו תונפק בבורסה. בתחילה נענו אנשי Twitter להצעה אך לאחר ששמעו ששווי מניות החברה מוערך ב-8 עד 9 מיליארד דולר, החליטו כי הסכום שהוצע להם אינו הוגן.

בתגובה, הציעה פייסבוק להעביר ל- Twitter 20% מהסכום, כלומר 100 מיליון דולר, במזומן. אך Twitter הציבה תנאי נוסף: התחייבות של פייסבוק כי כאשר תונפק החברה בבורסה, ערך המניות שבידיהם ייקבע בהתאם לשווי המניה בפועל. תנאי זה, הוא שגרם בסופו של דבר לפיצוץ המשא ומתן בין הצדדים. עם זאת, גורם המקורב להנהלת Twitter מסר כי דיאלוג כלשהו עדיין מתקיים בין שתי החברות אם כי הוא אינו רציני מספיק על מנת שאלו ישובו לשולחן הדיונים.

הניסיון של פייסבוק לרכוש את Twitter תואם את האסטרטגיה שלה, המתמקדת בהרחבת קהל הלקוחות שלה ובפיתוח המוצר שלה על פני גריפת רווחים מידיים. ת'יל טען בריאיון כי פייסבוק יכולה אמנם להגדיל את רווחיה על-ידי הצפת האתר שלה במודעות פרסום אך היא חוששת שצעד כזה ירתיע את המשתמשים הקבועים ולכן היא מנסה למצוא דרכים עדינות יותר להטמיע תכנים פרסומיים.

גרף