מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס על ויתור בכירי הבנקים על אחוזים משכרם: "זה לעג לרש"

לינדנשטראוס רומז כי יבחן את המדיניות הכלכלית של הממשלה ש"נכשלה כישלון חרוץ" ; המבקר ציין את שכרם של מנהלי הבנקים ושל שיאני השכר בחברות הציבוריות: "לא ניתן להסכים לפער הנוצר ממש נגד עיננו"

"המשבר הפיננסי החמור ביותר מאז שנות ה- 30, הגידול באבטלה, עדיין לא משפיעים על שכרם של בכירי המשק". כך אמר היום מבקר המדינה, מיכה לידנשנטראוס, בהרצאה שנשא הערב במרכז הבינתחומי בהרצליה.

לינדנשטראוס ציין את שכרם של מנהלי הבנקים ושל שיאני השכר בחברות הציבוריות, ובראשם בכירי מכתשים אגן. לדבריו, בהתייחס לדו"ח העוני המצביע על 418 אלף משפחות עניות, לא ניתן להסכים לפער "הנוצר ממש נגד עיננו".

לדבריו, ויתור בכירי הבנקים על אחוזים נמשכרם, הוא בבחינת לעג לרש.לינדנשטראוס: "אומרים לי כי ראשי הבנקים כבר הפנימו את המצב ויימנעו השנה מחלוקת בונוסים. ראשי אחד הבנקים, הודיעו ברבים על קיצוץ 10% משכר חברי ההנהלה ו- 5% נוספים משכר בכירי הבנק האחרים ובהם ראשי האגפים. האם נתונים אילו, חיוביים ככל שיישמעו, אינם בגדר 'לעג לרש'?"

לדברי לינדנשטראוס, המדינה חייבת להתערב ביתרר שאת בתחום החברתי ולהציב יעדים לצמצום מימדי העוני והפערים החברתיים. לינדנשטראוס: "מדינה דמוקרטית מתקדמת, מדינת רווחה, אינה יכולה להישאר אטומה, מתעלמת, אולי הססנית וגוררת רגליים מפני מצוקת היחיד. לילדים עניים אין כיום בת קול. אין 'לובי'. הם, אולי, אינם מצטלמים יפה ואולי מטרידים בנוכחותם את מנוחת השבעים".

המבקר רמז, כי בכוונתו לבחון את המדיניות הכלכלית של הממשלה. לינדנשטראוס: "המבקר אינו קובע את המדיניות הכלכלית של הממשלה, אך הוא רשאי לבחון אותה על פי אמות המידה שתחם לו החוק. הוא אינו קובע את המדיניות כלפי השכבות החלשות, העניות, ובתוכם הילדים הגדלים בעוני משווע, אך הוא רשאי לבחון מדיניות זו...אם ראשי הפרמידה הממשלתית חטאו בעיוורון ובקהות חושים, חובה עליו להתריע על כך, להרים את קולו באמצעים המצויים בידיו, גם אם הם מצומצמים. גם אם הם אינם אפקטיביים מספיק; גם אם השלטון, המבוקרים, אינם חוסכים לעיתים במאמצים לקעקע את הביקורת, תסכימו איתי היום, כי הם נכשלו כישלון מלא וחרוץ בנסיונותיהם".