השקל נסחר היום (ד') בין הבנקים בזירת המט"ח המקומית, בכיוונים מנוגדים ביחס לשני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. המטבע האמריקני נחלש מול השקל והאירו התחזק מול המטבע המקומי. מגמה זו נשמרה גם עם קביעת השערים היציגים.
בזירת המט"ח העולמית, הדולר נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות המובילים. האירו מתחזק מולו ב-0.9% לרמה של 1.3127 דולר, הליש"ט נחלשת ב-0.44% ונסחרת תמורת 1.398 דולר.
מחיר הנפט עלה אתמול ב-3.8% וננעל בבורסת הסחורות ב-49.16 דולר לחבית - הרמה הגבוהה מזה 3 חודשים, באופן מסורתי הנפט נסחר בכיוון מנוגד למטבע האמריקני כשהתחזקות שלו מחלישה את הדולר ולהיפך, זאת משום שמחירו נקוב בדולרים.
המיתון הולך ומעמיק: שיעור האבטלה עלה בינואר ל-6.8%
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה דיווחה היום (ד') כי שיעור הבלתי מועסקים במשק הישראלי הגיע ל-6.8% מכוח העבודה האזרחי. הנתונים מבוססים על נתוני המגמה לחודש ינואר 2009, שפירסמה הלשכה, על סמך חישוב נתוני המגמה החודשיים - מתוך 'סקר כוח אדם'.
הנתונים האחרונים של הלמ"ס הצביעו על רמת אבטלה של 6.3% ברבעון האחרון של 2008, ויש המעריכים כי תגיע לרמה של 7.5% כבר בסוף הרבעון השני. היום פירסם גם משרד התמ"ת כי מספר המשרות הפנויות במגזר הפרטי ירד ברבעון הראשון של 2009 ב-13% לעומת הרבעון האחרון של 2008, והשלים ירידה דרמטית של 62% לעומת מספר המשרות הפנויות ברבעון המקביל אשתקד. ראש מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, בני פפרמן, העריך כי בשני הרבעונים האחרונים פוטרו במגזר הפרטי 80 אלף עובדים.
ה'פד' צפוי להשאיר הערב את הריבית בשיעור קרוב ל-0%
הפדרל ריזרב יפרסם היום את החלטת הריבית לחודש אפריל. כששיעור הריבית בארה"ב נושק ל-0%, מקבלי ההחלטות ב'פד' שוקלים שימוש בכלים נוספים שבעזרתם יוכל הבנק המרכזי בראשות בן ברננקי, לחלץ את הכלכלה האמריקנית מהמיתון בו היא נמצאת. יו"ר ה'פד' ברננקי ועמיתיו החלו בסבב פגישות בן יומיים וקיימת ביניהם תמימות דעים לגבי המשך שימור שיעור הריבית האפסי.
כלכלנים בארה"ב מעריכים כי ה'פד' ישאיר את הריבית לפחות עד סוף 2009 כשקיים סיכוי גבוה שהוא יותיר אותה סביב הרמה האפסית גם במהלך שנת 2010. מטרתה המוצהרת של הורדת הריבית היא לעודד את האמריקנים לחסוך פחות ולצרוך יותר, אך עד עתה עלייה בשיעור האבטלה ואשראי צרכני שנהיה פחות זמין פגעו ביעילות של הורדת הריבית של ה'פד'. המסר העיקרי שה'פד' ינסה להעביר הוא שלמקבלי ההחלטות בוושינגטון עדיין יש כלים בארסנל שלהם שיכולים לעורר את הכלכלה האמריקנית.
זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.483% ושערו היציג נקבע ב-4.124 שקלים. האירו התחזק ב-0.755% ושערו היציג נקבע ב-5.4057 שקלים
Easy-Forex: רמה של 4.05 שקלים היא רמת התמיכה החדשה לטווח ארוך
השקל המשיך להתחזק מול הדולר והצמד נסחר סביב רמות של 4.13 שקלים לדולר. מבחינה טכנית, ולאחר שהצמד שבר את רמת התמיכה בטווח הקצר של 4.15 שקלים, נמצאת הרמה ב-4.1 שקלים כתמיכה לטווח קצר והרמה של 4.05 היא רמת התמיכה לטווח הארוך.
פריקו: הדולר - התחזקות בטווח הקצר, היחלשות בטווח הזמן הבינוני
העלייה בשיעור האבטלה בזירה המקומית והציפייה כי בהמשך השנה אף צפויה עלייה חדה יותר בשיעור האבטלה, לצד הירידה הדרסטית בהכנסות ממיסים צפויות להעיב על המצב הכלכלי. הירידה בהכנסות ממיסים עלולה להעמיק את הגירעון הצפוי של המדינה ואף להקשות על הממשלה החדשה לפעול במסגרת התקציבית. כעת מתגברות ההערכות כי הממשלה החדשה תיאלץ לבצע קיצוצים נרחבים בתקציב על מנת להקטין את הגירעון הצפוי. לאור הורדת הריבית לשפל של 0.75% ייתכן ונגיד בנק ישראל ייאלץ להשתמש בכלים נוספים על מנת להניע את הכלכלה הישראלית. בנוסף לכלי הריבית, מנסה נגיד בנק ישראל להוריד את הריבית ארוכת הטווח באמצעות רכישת אגרות חוב ממשלתיות.
התחזקות הדולר בעולם, המשך הורדות הריבית במשק המקומי והעובדה כי המשק הישראלי עומד בפני משבר עשויים לתרום להתחזקות הדולר בטווח הקצר. בראייה לטווח הבינוני הנתונים הכלכליים החלשים בארה"ב (נתוני האבטלה, התמ"ג, אמון הצרכנים וכו') צפויים לגרום לדולר לשוב ולהיחלש.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.