הודעת ה'פדרל ריזרב' משלשום, לפיה יתערב בשוק האג"ח הממשלתי בארה"ב ויזרים כטריליון דולר לרכישת אג"ח ולשחרור מחנק האשראי באמצעות רכישת אג"ח ממשלתי ארוך טווח ורכישת ניירות CDS המשיכה להכות גלים בזירת המט"ח העולמית כשההשפעה של ירידת הדולר בעולם הגיעה גם לשוק המקומי.
הדולר המשיך היום את מגמת הירידה שהתחיל לאחר הודעתו של ה'פד'. בסיכום שבועי ירד בכ-3.5% מול השקל כשהוא מתקרב לרמה הפסיכולוגית של 4 שקלים לדולר. האירו עבר היום להיחלשות אך עדיין נשאר מעל לרמה של 5.5 שקלים לאירו וסיכם את שבוע המסחר בעלייה של כ-1.9% מול השקל.
המדד המשולב למצב המשק בחודש פברואר צנח ב-1.1%
המדד המשולב למצב המשק בחודש פברואר ירד ב-1.1%, כך הודיע אתמול (ה') בנק ישראל. מדובר בשיעור הצניחה המשמעותי ביותר שנרשם במדד המשולב מאז יוני 2001. מאז החל המשבר הפיננסי בחודש אוגוסט, צנח המדד המשולב של בנק ישראל ב-4.3%. בבנק ישראל מסבירים כי הירידה במדד החודש, בהמשך לירידות בו בחודשים האחרונים מעידה על המשך גלישת המשק למיתון, שסימנים ראשונים לו ניכרו בנתוני המדד המשולב החל מהרביע האחרון של 2008. המשך ההרעה במצב המשק מצא ביטויו בירידת מרבית רכיבי המדד ובמיוחד בירידה ביבוא וביצוא הסחורות. במקביל, מדד חודש ינואר עודכן מעט כלפי מעלה (מ-1.2%- ל-1%-), בעיקר בעקבות עדכון שביצעה הלמ"ס במדד פדיון המסחר והשירותים, ומדדי נובמבר ודצמבר 2008 עודכנו כלפי מטה בעקבות עדכון לחודשים אלה במדד יצוא הסחורות (מ-0.5%- ל-0.7%- ומ-0.8%- ל-1%-, בהתאמה).
המיתון בישראל משתקף גם בנתוני הלמ"ס
בחודשים נובמבר 2008-ינואר 2009, הפדיון בענפי המסחר והשירותים ירד ב-11.7% בחישוב שנתי (נתוני המגמה), זאת בהמשך לירידה של 12.5% בחודשים אוגוסט-אקטובר 2008. כך מדווחת היום (ה') הלמ''ס.
נזכיר כי ענפי המסחר והשירותים כוללים את ענפי המסחר הסיטונאי והקמעוני, שירותי אירוח ואוכל, שירותים עסקיים ושירותים אישיים. הירידה המתמשכת בפדיון המסחר והשירותים משקפת את המיתון במשק הנובע מהירידה בביקושים הפנימיים בתוך המשק הישראלי, והיא מצטרפת לירידות בענפי היצוא המתארים את הירידה בביקושים מחו''ל.
האוצר גייס 1.5 מיליארד דולר בארה"ב בריבית של 2.625%
תמחור הנפקת החוב שביצעה ממשלת ישראל ביום רביעי השבוע בניו יורק בהיקף של מיליארד וחצי דולר, נסגר אתמול, כשהריבית התקבעה לפי מרווח של 2.625%, מעל התשואה לפדיון של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, במועד הסגירה של המכרז. כך ע"פ נתונים שמסר אתמול (ה') משרד האוצר.
משמעות הדבר היא שהמשקיעים עמדו מאחורי ההצעות שלהם - וזאת כיוון שלאחר שהתשואות לפידיון על האג"ח הממשלתיות האמריקניות ירדו אתמול ועיכבו את תמחור ההנפקה, המרווח שמגולם בריבית על האג"ח הישראליות, נותר כשהיה למרות ירידת התשואה לפידיון באג"ח האמריקנית המשמשת לו בסיס. התשואה לפידיון אם כן, היא 5.19% במונחים שנתיים.
ההקצאות לזרים היו בשיעור של 95% - לגופים הישראליים הוקצו בסך-הכל כ-75 מיליון דולר מסך ההנפקה.
בזירת המט"ח העולמית מתחזק מעט הדולר מול המטבעות המובילים כשהאיו נחלש ב-0.23% לרמה של 1.3627 דולר לאירו. הליש"ט נחלשת ב-0.08% לרמה של 1.4488 דולר לליש"ט.
הדולר ירד היום ב-0.642% ושערו היציג נקבע ב-4.024 שקלים. האירו נחלש היום ב-0.138% ושערו היציג נקבע ב-5.5032 שקלים. בסיכום שבועי נחלש המטבע האמריקני ב-3.52% מול השקל בעוד האירו רשם השבוע התחזקות של 1.87%.
Easy-Forex: הדולר ממשיך להיחלש מול השקל למרות התכווצות המשק הישראלי
השקל ממשיך להתחזק מול הדולר חרף נתונים כלכליים לא מרשימים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על כלכלת המדינה. נרשמה ירידה בכמעט כל מגזרי התעשייה בארץ מה שמלמד על התכווצות הכלכלה המקומית בסוף 2008 ותחילת 2009. שערו היציג של הדולר נקבע ברמה של 4.05 שקלים ובמסחר הבין בנקאי נרשמו גם מחירים נמוכים יותר שהתקרבו לרמת התמיכה הפסיכולוגית ב 4 שקלים לדולר. היחלשות הדולר בעולם לא פסחה גם על המסחר בדולר שקל וטווח המחירים שבין 3.9 ל-4 שקלים לדולר מהווה תמיכה משמעותית למטבע האמריקני מול השקל.
רמת תמיכה ראשונה לדולר נמצאת ברמה של 4 שקלים, רמה שנייה נמצאת ב-3.95 שקלים לדולר ורמת תמיכה שלישית נמצאת ב-3.9 שקלים לדולר. רמת התנגדות ראשונה לדולר נמצאת ב-4.1 שקלים, רמה שנייה ב-4.15 שקלים ורמת התנגדות שלישית נמצאת ב-4.2 שקלים לדולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.