גדעון סער: כל תלמיד בישראל יבקר בירושלים לפחות פעמיים ב-12 שנות לימוד

שר החינוך החדש, גדעון סער נכנס לתפקיד בסערה, ומגבש תכנית שבה כל תלמיד יבקר לפחות פעמיים ב-12 שנות לימוד בירושלים ; ההחלטה התקבלה לאחר שהתברר כי כמחצית מהתלמידים לא ביקרו מעולם בעיר הבירה

לאתר חדשות ערוץ 2 (Mako / רשת)

שר החינוך גדעון סער לא המתין זמן רב, וכבר עושה צעד ראשון בתפקיד החדש. על-פי תכנית חדשה שגיבש המשרד, כל תלמיד יבקר בירושלים לפחות פעמיים במהלך 12 שנות הלימוד: פעם אחת ביסודי ופעם שנייה במסגרת לימודי בית-הספר התיכון. החלטה על כך התקבלה לאחר שמנתוני משרד החינוך התברר שכמעט מחצית מהתלמידים לא ביקרו מעולם בעיר הבירה.

במשרד החינוך אומרים כי "התכנית נועדה לחזק את הזהות הציונית והיהודית". שם מתכננים לכלול את הכותל המערבי, בית המשפט העליון, הכנסת, את גבעת התחמושת וגם את מוזיאון "יד ושם" - בין אתרי החובה שיהיו כלולים בטיולים אליהם יצאו התלמידים.

על פי התכנית, צפויים תלמידי בתי הספר התיכוניים אף להעביר לילה בעיר, במסגרת הטיול השנתי שלהם. השר גדעון סער אמר אתמול כי התכנית גובשה במסגרת מה שכינה "החינוך לערכים". לדבריו, "יש לחזק את הקשר של הדורות הבאים של עם ישראל - לשורשיהם".

כבר השבוע צפויה להיערך פגישה בין שר החינוך החדש לראש עיריית ירושלים ניר ברקת, על מנת לתאם ולסגור את פרטי התכנית. אז...היכונו לעליות של הקסטל!