יוסף טרוים: מילשטיין סיפר לי כי בנו של גאידמק מסייע לו להבריח נכסים

ביהמ"ש הוציא צו עיקול זמני על שני בתים, שלטענת טרוים שייכים לגאידמק; לדברי טרוים, מילשטיין סיפר לו כי הבתים נרשמו פיקטיבית על שם בנו ועל שם חברה, וכי גאידמק קיבל מאפריקה-מגורים הנחה לקניית פנטהאוז מורחב בת"א, כשהיה בעל מניות באפריקה-ישראל

איש העסקים יוסף טרוים טוען כי בנו של ארקדי גאידמק, אלכסנדר, מסייע לאביו בהברחת נכסים ורכוש באמצעות רישום נכסים על שמו באורח פיקטיבי ושימוש בחברות זרות. לדבריו, כל רכושו וכספו של גאידמק הבן הינם בפועל כספו ורכושו של אביו. בין היתר, מבסס טרוים את דבריו על דברים שלטענתו עוזרו לשעבר של גאידמק, יוסי מילשטיין, אמר לו.

לטענת טרוים, כדרך ניהול עסקיו רושם גאידמק את כל נכסיו על שם חברות זרות או על שם ילדיו משיקולי מיסוי ומשיקולים של הסתרת זכויותיו בפני הרשויות ונושיו.

לבקשת טרוים ובמעמד צד אחד, הוציא היום (ג') בית המשפט המחוזי בת"א צו עיקול זמני עד לסך של 57 מיליון שקל על שני נכסים, שלטענת טרוים הינם בבעלות גאידמק. העיקול נועד להבטחת פסק הבורר נגד גאידמק, שקבע שהוא ישלם לטרוים כ-57 מיליון שקל בגין הפרת חוזה לרכישת מפעל פוספטים בקזחסטן. טרוים מבקש מביהמ"ש להצהיר כי הנכסים שייכים לגאידמק וניתן לממשם לצורך פירעון סכום הבוררות.

בבקשת העיקול טען טרוים, באמצעות עוה"ד שאול קוטלר, שחר הררי ויונת מאיר, כי גאידמק מצוי בקריסה כלכלית והוא נמלט לרוסיה כיוון שהוא מצוי בהליכים משפטיים, בהם הוא נתבע בלמעלה מ-200 מיליון שקל, וכל נכסיו מעוקלים. לדבריו, גאידמק פועל להברחת כל נכסיו בישראל ובחו"ל. טרוים הטיל עד כה עיקולים זמניים על נכסי גאידמק בסך 50 מיליון שקל, ואולם לדבריו מרבית העיקולים לא תפסו דבר והם מכסים רק חלק מינורי ושולי מהחוב.

פנטהאוזים מחוברים

נכס אחד, עליו הוטל העיקול, הוא שני פנטהאוזים מחוברים בפרויקט כוכב הצפון ברחוב לוי אשכול בת"א, הרשומים בדרך של הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין לטובת גאידמק הבן; הנכס השני הינו בית ברחוב האשל בהרצליה פיתוח, הרשום בלשכת הרישום בנתניה על שם חברת אנטונלה פרופרטיס שבבעלות גאידמק.

בנוגע לדירה ברחוב לוי אשכול טען טרוים, כי בעת שנרשמה עליה הערת אזהרה על שם גאידמק הבן היה אביו אחד מבעלי אפריקה-ישראל להשקעות, שהיתה החברה האם של בעלת הנכס (אפריקה ישראל למגורים), ולכן הדירה לא נרשמה על שמו של גאידמק אלא על שם בנו. זאת, למרות שהיא נרכש בידי גאידמק האב, ואילו הבן לא הציג כל ראיה לגבי דרך רכישת הדירה.

טרוים ציין עוד כי מילשטיין טען בפניו כי גאידמק קיבל הטבה לרכישת הדירה במחיר נמוך ממחירי השוק בשל היותו בעל השליטה באפריקה-ישראל להשקעות, והוא לא יכול היה להירשם כבעל זכויות בדירה. לדבריו, מילשטיין הסביר כי גאידמק נוהג להשתמש בבנו לצורכי רישום נכסים שונים עבורו.

עוד טען טרוים כי מילשטיין גילה לו שגאידמק הוא הבעלים של הבית בהרצליה פיתוח, שנרכש מכספו. זאת, לאחר שטרוים כבר הטיל עיקולים על נכסי גאידמק וכאשר זה כבר החל להסתבך בחובות בישראל. (ת.א. 1418/09).