חולשת הדולר סייעה לחוזי הנפט למסירה ביוני לזנק ב-3.9% ביום (1.93 דולרים) במסחר בבורסת הסחורות של ניו-יורק - ולהינעל ברמת 51.55 דולר לחבית. זהו יום המסחר הרביעי ברציפות בו המסחר בזהב השחור מסתיים בעליות - בחלקו בשל העובדה שהפסדים קטנים מהצפוי של יצרנית הרכבים האמריקנית פורד הביאה לאופטימיות בשווקים - שאולי סייעה לשכוח את רמות מלאי הנפט ההולכות וגדלות.
הנפט התחזק השבוע ב-2.4% - בניטרול פקיעת החוזים למסירה במאי; ביום שלישי פקעו החוזים הללו ואלו החוזים למסירה ביוני שמהווים כעת את הסדרה הקרובה ביותר לפקיעה. הדולר איבד היום (ו') גובה מול מרבית המטבעות הזרים העיקריים: האירו התחזק מולו ב-0.73% ל-1.3238 דולר, הדולר ירד ב-0.86% ל-97.124 ין יפני. שני מטבעות בולטים מולם המטבע האמריקני דווקא התחזק הם הליש"ט (על רקע התכווצות הכלכלה הבריטית), והשקל - שמולו עלה הדולר ב-0.449% לשער יציג של 4.248 שקלים.
אנליסטים בקומרזבנק הגרמני ציינו הערב כי היחלשותו של המטבע האמריקני, כמו גם עליות השערים בשוקי המניות מספקים תמיכה לנפט. "מחירי הנפט אינם נתמכים כרגע בנתונים מהותיים - למשל רמות המלאי הגבוהות בארה"ב", אמרו. נציין, כי חולשת הדולר תומכת בהתחזקות מחירים של סחורות הנקובות בדולרים - כמו בארביטראז', במאמץ למצוא שיווי-משקל מחודש, ירידת הדולר מפחיתה מהשווי של הסחורות כדוגמת הזהב השחור - ועל כך מאוזנת על-ידי עליה במחיר הסחורה עצמה.
ביום רביעי פורסם דו"ח המלאים השבועי, ממנו עלה כי סוכנות האנרגיה הממשלתית דיווחה על גידול נוסף בהיקף המלאים; למעשה, מדובר ברמה הגבוהה ביותר שלהם מזה שנתיים, הנובע מנפילה בביקושים לנפט. רמות המלאי עלו בשבוע שעבר ב-3.7 מיליון חביות נפט נוספות ל-370.6 מיליון נפט בסך הכל - הרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 1990, חודש לאחר הפלישה של עיראק לכווית. מה הפלא, אם כן, שסטפן שורק, אנליסט וסוחר, צוטט בסקירה לסוכנות הידיעות "AP" כמי שכתב כי "אין לנו הסבר מניח את הדעת מדוע הנפט זינק".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.