הדיווחים מארה"ב לגבי תקציבי הענק שמייעדים השלטונות למימון תוכנית ההאצה הכלכלית, כוללים גם חלק מעניין במיוחד הנוגע להאצת המחשוב בשוק הרפואי, בגובה של כ-20 מיליארד דולר. ביום ד' האחרון ביצעה חברת SAP בשיתוף ארגון איל"א (הארגון הישראלי לטכנולוגיות מידע) יום עיון בנושא רשומות בריאותיות אישיות (PHR), זאת לקראת הפרסום בארה"ב, באמצע מאי של התוכנית המדויקת להאצת מחשוב התחום הרפואי.
הדיון על נושא הרשומה הרפואית נמצא עמוק מתחת לרדאר מבחינת תעשיית ה-IT הישראלית, אבל בעולם הרפואי הוא מעורר סערה כבר תקופה ארוכה. "הדור הבא של החולים שיהיה בעוד חמש שנים, לא יהיה מוכן לקבל את הצורה שבה אנחנו צורכים שירותי בריאות. הכול אנכרוניסטי, לא שקוף וביורוקרטי", אומר ד"ר יוסי בהגון, מקופת חולים כללית.
הנושא של רשומה רפואית קיים בישראל כבר שני עשורים. רעיון הרשומה הרפואית הלאומית (NHR) לא הצליח להתרומם, ובעיקרו הכוונה שלכל מטופל יהיה תיק רפואי אחד, שבו יעודכן כל המידע שלו בכל טיפול שיקבל. אלא שהרעיון נכשל, והקופות פיתחו פתרונות משלהם החל משנת ה-90. הרשומה הרפואית הפרטית היא גרסה נוחה יותר ולפיה יהיה לכל מטופל תיק רפואי דיגיטלי שיהיה צמוד אליו - ולא על מחשבי קופות החולים - ויכיל פרטים לגבי מצב בריאותו.
"היו כמה חברות שניסו להקים מיזמים בנושא, אבל כאשר המידע מגיע מחברה פרטית, צריך לראות מי יכול להשתמש בו", אומר רביב רז, שמנהל את פרויקט המחשוב מזור במשרד הבריאות, על נושא המימון והיישום הטכנולוגי של המידע. "חברות הביטוח רוצות את המידע הזה וצריך להבטיח שהן לא יוכלו להגיע אליו - הן יכולות להיות גורם מממן מצוין. הן מוכנות לשים הרבה כסף רק שייתנו להן להציץ בנתונים, וצריך למנוע את זה".
ב-SAP מצפים כי בישראל תהיה בשנה הקרובה גאות יחסית בתחום הפרויקטים בשוק הרפואי. "יש התעניינות גבוהה, אלו דברים שרואים בהם את העתיד", אמרה מרים טלבי, מנהלת תחום רפואה ב-SAP ישראל. בינתיים בארה"ב, הכוונה של ממשל ברק אובמה היא כי תוך ארבע שנים יעברו רוב הרופאים לעבוד עם רפואה ממוחשבת עבור המטופלים. מה שעתיד לספק גם לא מעט עבודה לענף שירותי המחשוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.