קיים מחסור גדול בהקצאת דירות ממאגר הדיור הציבורי לזכאים "חסרי דירות" - כך קובע דו"ח מבקר המדינה ביחס לדיור הציבורי. ממצאים מדאיגים נוספים בביקורת מעלים כי קיימים פרקי זמן ארוכים שנדרשים לתיקון ליקויים בדירות לפני אכלוסן מחדש ולאכלוס דירות לאחר פינוין, המתנה ארוכה להקצאת דירות וכן קיימים שיעורים נמוכים של ניצול תקציב הסיוע לדיור.
בבעלות המדינה קיימים למעלה מ-70 אלף דירות במאגר הדיור הציבורי. דירות אלה מושכרות לזכאים תמורת שכר דירה מסובסד שמשרד הבינוי והשיכון קובע, כשחברות האכלוס כמו עמידר, חלמיש ועמיגור מנהלות אותן. בשנים 2002-2007 ירד בהתמדה מלאי הדירות הציבוריות שהוקצו לאכלוס לזכאים ובשנת 2007 מספר הדירות שהוקצו לזכאים היה קטן בכ-32% ממספרן בשנת 2002. הסיבה העיקרית לכך היא צמצום המספר הכולל של הדירות הציבוריות עקב מכירתן לדייריהן במבצעי מכירה.
בדצמבר 1999 החליטה הממשלה כי הכספים ממכירת הדירות הציבוריות יופקדו ב"קרן הדיור הציבורי", בין היתר, כדי לממן רכישת דירות לאוכלוסייה הנזקקת. אולם, עד מארס 2008 מכרה המדינה כ-26 אלף דירות, שההכנסה ממכירתן הסתכמה בכ-2 מיליארד שקל, אך מכספי הקרן לא הוספה למלאי הדיור הציבורי אף לא דירה אחת.
לפי הקריטריונים של משרד השיכון 2,160 זכאים המתינו בסוף 2007 לדיור ציבורי, כאשר 1,222 מהם (57%) התגוררו במחוז מרכז של המשרד, בעוד מספר הדירות הפנויות היה באותה עת 1,617 דירות, מהן רק כ-80 במחוז המרכז.
עוד עולה מהדו"ח כי התקציב להקצאת דיור ציבורי נוצל בשיעורים נמוכים. ב-2008 ההקצבה לתחום מתקציב הסיוע של משרד הבינוי והשיכון הייתה כ-70 מיליון שקל, 2% בלבד מתקציב המשרד שהסתכם ב-3.32 מיליארד שקל.
מבקר המדינה התייחס בחומרה גם לזמן ההמתנה הארוך שנדרשים לחכות הזכאים עד לקבלת דירה. על פי הדו"ח, ב-21 תיקים של זכאים חסרי דיור שנבדקו, שזכאותם אושרה בשנים 1995-2006, עדיין המתינו במועד הביקורת (אפריל 2008) לקבלת דירה - חלקם למעלה מעשר שנים בלי שתוצע להם דירה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.