"זה אחד הדוחות הגדולים ביותר בהיקפם מאז הקמת המדינה - למעלה מ-2,300 עמודים" - כך אמר היום מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, במעמד מסירת דו"ח המבקר השנתי ליו"ר הכנסת.
לינדנשטראוס ציין את הנושאים העיקריים בדו"ח, ובהם המאבק בפשיעה המאורגנת, והמאבק בתאונות הדרכים. בהתייחס למאבק בפשיעה המאורגנת, אמר המבקר כי יש מקום לחזק את המשטרה, ולגבות אותה במאבק בארגוני הפשיעה, אשר "מטריד מאוד את החברה הישראלית".
נושאים נוספים שמנה המבקר כחשובים, הם אכיפת דיני מקרקעין וניגוד עניינים בשל קרבת משפחה בין עובדי משרדי ממשלה . הנושא השני המטריד זה אכיפת דיני מקרקעין.
המבקר ציין, כי בכוונתו להקים במשרד המבקר צוות מיוחד שיעסוק במעקב אחר ביצוע דוחות המבקר. לדבריו, הוא רואה בביצוע המסקנות כאחד הדברים החשובים ביותר, ולהתרשמותו, ההתייחסות למימצאי המבקר כיום רצינית בהרבה.
המבקר התייחס לפרסום אמש בערוץ 2 כי היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד נורית אלשטיין, הורתה לעובדי הכנסת שלא לשתף פעולה עם אנשי המבקר, במסגרת בדיקה שעורך המבקר במינהל הכנסת - עד לקבלת היתר כנדרש.
יו"ר הכנסת, רובי ריבלין, אמר בהתייחס לעניין זה כי הכנסת פתוחה בפני אנשי המבקר.
ממשרד מבקר המדינה נמסר בתגובה בעניין זה, כי "חוק יסוד: מבקר המדינה גובר על חוק חסינות הכנסת ומכוחו של חוק זה אנו פועלים". המבקר אמר בהתייחס לבדיקה: "אנחנו בודקים את האדמיניסטרציה. יש כרגע ביקורת לאור תלונות שמתייחסות לנושא המינהל בכנסת כולל לגבי אנשים שמילאו תפקידים בכירים במינהל. הנושאים האלה נמצאים כרגע בעיצומה של הבדיקה ואני אדאג לכך שמחמת השקיפות הדברים יפורסמו בהרחבה".
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, יואל חסון, אמר כי מהדו"ח עולה תמונה המעידה על תופעה מתמשכת של אי קיום וביצוע החלטות ממשלה קודמות. הפיקוח והמעקב על החלטות הממשלה לוקה בחסר, עד לא קיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.