מדד התחרותיות של מכון המחקר IMD (International Institute for Management Development Lausanne Switzerland) השוויצרי דירג השנה את ישראל במקום ה-24 בעולם מתוך 57 מדינות מובילות, ירידה של ארבעה שלבים לעומת 2008. את מכון IMD מייצג בישראל איגוד לשכות המסחר.
מדד התחרותיות העולמי מדרג 57 מדינות על פי 329 פרמטרים כלכליים ומתבסס על נתונים שנאספו מגופים עסקיים בעולם. בראש המדד נמצאת ארה"ב ואחריה הונג קונג, סינגפור, שווייץ ודנמרק. בסוף הרשימה נמצאת ונצואלה.
המדד בוחן את ביצועי המדינות על-פי ארבעה פרמטרים: חוסן כלכלי, יעילות ממשלתית, עסקים ותשתית - בכולם ישראל ירדה בדירוג. בפרמטר החוסן הכלכלי ישראל ממוקמת במקום ה-38, ירידה של 11 שלבים משנת 2008. ביעילות ממשלתית ירידה של 2 מקומות למקום ה-23. ביעילות העסקים ירידה של 4 שלבים למקום ה-20 ובמערכות תשתית ישראל ירד 4 שלבים למקום ה-18.
באיגוד לשכות המסחר אומרים כי ההתדרדרות של ישראל בדירוג החוסן הכלכלי, המורכב מחמש קטגוריות, נבעה מירידה בדירוג בקטגוריות של מאזן סחר חוץ (מקום 47), השקעות זרות (29) ובקטגוריית מחירים, בדגש על האינפלציה ויוקר המחייה (43).
בצל המשבר הכלכלי פרסם מכון IMD דירוג נוסף של המדינות על-פי סיכוייהן להתמודד בצורה טובה יותר עם המשבר. ישראל דורגה במקום ה-20, כשהיא עוקפת מדינות כגון יפן (26), ארה"ב (28) ואנגליה (34). במקומות הראשונים נמצאות דנמרק, סינגפור, קטאר, נורבגיה והונג קונג. מהניתוח עולה שלמדינות קטנות מוטות יצוא עם יציבות סוציו-פוליטית, יש פוטנציאל רב להרוויח בטווח המיידי מהתאוששות הכלכלה העולמית. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.