הראלי השבועי של המסחר בנפט הסתכם ב-8.2%: מחיר חבית בסוף המסחר - 61.67 דולר

היום נסחרו החוזים העתידיים על הזהב השחור במגמה מעורבת; הנפט ננעל לבסוף בעליות מאחר והחוזים נקובים בדולר, אשר צנח לרמתו הנמוכה ביותר מזה 5 חודשים מול האירו

המסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק בחוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה ביוני הסתיים בעלייה של 62 סנט ל-61.67 דולר לחבית. מדובר בעליה יומית של 1% חרף מסחר במגמה מעורבת. בסיכום שבועי, הראלי במחירו של הזהב השחור הסתכם ב-8.2%.

הנפט ננעל לבסוף בעליות מאחר והחוזים נקובים בדולר, אשר צנח לרמתו הנמוכה ביותר מזה 5 חודשים מול האירו. ירידות השערים החדות שחווה בדולר (בין היתר, מול השקל) נגרמו כתוצאה מתחזית שלילית לדירוג כושר הפירעון המושלם של החוב הריבוני של בריטניה, "AAA", מטעם סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית, סטנדרד אנד פור'ס (S&P). ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר? החשש מפני הורדת הדירוג הזהה לכלכלה הגדולה בעולם הביאה במישרין לירידות שערםי חדות באגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב אל מתחת לרמת תמיכה קריטית.

"חששות מפני החוב שלנו ומפני דירוג האשראי יוצרים סדק באמון שנוכל להדפיס את דרכנו לשגשוג כלכלי", אמר היום פיל פלין, סגן נשיא באלרון סחר, חברת המסחר בחוזים עתידיים לפורטל הפיננסי "מרקט ווטש". כאילו לא די בכך, דחיפתו של הממשל האמריקני את ג'נרל מוטורס על עבר פתחי פשיטת-רגל בשבוע הבא צפויה להביט לנטל נוסף בתקציב האמריקני - אשר גרעונו ממומן גם ככה מגרעון הולך וגדל.

מדוע עלה הנפט ברמה השבועית? בין היתר ניתן לזקוף זאת לגידול בביקושים - על רקע ירידה ברמות המלאי, כפי שהתבטאו בדו"ח המלאים השבועי שפרסם משרד האנרגיה האמריקני ביום רביעי. המלאים קטנו בשבוע שעבר ב-2.1 מיליון חביות ל-368.5 מיליון חביות בסך הכל.

בינתיים, הפנים נשואות ליום חמישי הבא, אז יתכנס אגרון יצואניות הנפט (אופ"ק) בווינה. הארגון, שהמדינות החברות בו אחראיות לכשליש מתפוקת הנפט העולמית, העלה באפריל את קצב ההפקה היומי לראשונה מזה שמונה חודשים.