היום כבכל יום ראשון לא מתקיים מסחר במט"ח בין הבנקים. האופציות על הדולר משקפות לו התחזקות של כ-0.5% לרמה של 3.98 שקלים לדולר. ביום שישי נקבע שערו היציג של הדולר ב-3.96 לאחר שנחלש בכ-1.4%. האירו נחלש ביום שישי בכ-0.1% ושערו היציג נקבע ב-5.522 שקלים לאירו.
"ביום ד' יודיע האוצר על תוכנית הגיוס לחודשים יוני-אוגוסט. אנו צופים תוכנית רשמית של כ-5 מיליון שקל לחודש (כ-15 מיליארד שקל לשלושת החודשים), אך בפועל יגויסו כ-18 מיליארד שקל, כולל הנפקות קצרות ומכרזי החלף", כך פותחים כלכלי לידר שוקי הון את סקירתם השבועית. לדבריהם, הודעת האוצר בדבר תוכנית גיוס בהחלט סבירה לחודשים הקרובים תיטיב עם האפיקים הארוכים.
להערכת הכלכלנים, הריבית תישאר יציבה מחר. כלכלני לידר מציינים כי בסוף המסחר של יום ה' וביום ו', התשואות הארוכות עלו בארה"ב, מגמה אשר, לדבריהם, תפגע מעט בתשואות הארוכות בישראל בראשית השבוע.
עוד סבורים בלידר שוקי הון כי התחזקות השקל תומכת באינפלציה נמוכה יותר (על אף עלייה במחירי הסחורות) ולכן, צפויה ירידה בציפיות האינפלציה בטווחים הקצרים והבינוניים. לבסוף, בלידר אומרים כי המשך רכישות אג"ח על ידי בנק ישראל תומכות בירידה מתונה בתשואות הארוכות, אך בינתיים שוק האג"ח צופה קדימה וחושש מעליית תשואות בחו"ל.
אגוד: מתקשים לראות את הדולר צונח
"למרות המגמה החיובית בשבוע האחרון והכרזות אופטימיות של גורמים בבית הלבן ובעולם, אנו ממליצים לנקוט משנה זהירות, בשל סיכוי גובר לתיקון של השווקים כלפי מטה אם כי לא אל רמות השפל של פרוץ המשבר", אומרים כלכלני בנק אגוד.
אשר לאינפלציה, כלכלני אגוד מציינים כי מדד אפריל עלה ב-1%, כ-0.1% מעל לתחזיתם. העלאת המע"מ ועליית המס על הדלק בשלושים אגורות בשבוע שעבר, מעלה את הצפיות האינפלציוניות באגוד, אך מנגד, הירידה החדה בדולר בשבוע שחלף, מקזזת חלק מהעלייה. התחזית השנתית עומדת כעת על 2.1%, ול-2009 על 2.6%.
לגבי האפיק הצמוד, אומרים הכלכלנים כי "אנו ממשיכים להחזיק בדעה כי למשקיע הפרטי המסתכל על תשואה נטו, תשואת הצמוד מדד הממשלתי בטווחים הקצר בינוני אשר נמצאת בסימן שלילי אינה נראית כאטרקטיבית. כחלק מאסטרטגיית ההשקעה למשקיע הפרטי, אנו ממשיכים בהמלצתנו על השקעה באג"ח צמוד מדד קונצרני בדירוגים גבוהים במח"מ קצר על פני האפיק הממשלתי הצמוד.באפיק הממשלתי עצמו אנו מעדיפים להתמקד בשקלי לטווחים קצרים בינוניים עד 4 שנים על פני הצמוד".
לבסוף מתייחסים בבנק אגוד לשוק המט"ח - "ייתכן שדווקא התחושה בעולם כאילו הרע מכל כבר מאחורינו וחיפוש הסיכון, מחזירים ספקולנטים גם לשוק המט"ח וגורמים לתנודות חדות וירידת מחירים. עם זאת, גם עתה, כשהדולר צונח, קשה להניח בקלות כי מדובר במגמה שתוביל לירידות לרמות של שנה שעברה. תנודות חדות עשויות להחזיר את הדולר מעלה בדיוק כפי שסחפו אותו מטה. אנו עדיין מתקשים לראות אותו צונח לרמות של לפני שנה, פריצה של רמות 4-4.02 שקלים לדולר באופן שיחזיק מעמד עלולה להוריד את הדולר עוד מטה. אבל אז כנראה שבנק ישראל ימשיך לרכוש דולרים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.