הדולר ירד היום בחזרה אל מתחת לרף 4 השקלים: נחלש בכ-0.95% ושערו היציג נקבע ב-3.967 ש'

האירו נחלש ב-0.576% ונקבע ב-5.506 ש' ■ ברקליס: "הדולר יגיע ל-3.79 ש'; בנק ישראל יפסיק את רכישות המט"ח" ■ פריקו: הציפייה להתאוששות מובילה בחזרה לנכסים בעלי סיכון - ומחלישה את הדולר

הזיגזג בשער הדולר נמשך: אחרי שאתמול נקבע שערו היציג מעל 4 שקלים בעקבות זינוק של 1.9%, תיקן היום (ג') המטבע האמריקני חלק מהעלייה וירד ביותר מ-0.9% חזרה מתחת ל-4 שקלים לרמה של כ-3.96 שקלים. האירו נחלש אף הוא כשהוא מאיים לשבור מטה רמה של כ-5.5 שקלים כששערו נקבע מעט מעליה.

בזירת המט"ח הגלובלית, הדולר נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות המובילים, לאחר התחזקותו מולם אמש, על רקע ירידות השערים בוול-סטריט. האירו נחלש מולו ב-0.55% ונסחר תמורת 1.3972 דולר, הליש"ט מתחזקת ב-0.95% ונסחרת תמורת 1.6194 דולר.

ברקליס: "נותרים שוריים על השקל"

"נותרים שוריים על השקל". אלו המילים שבחרו כלכלני בית ההשקעות ברקליס קפיטל בסקירתם העדכנית על שוק המט"ח. "אנו מאמינים שנפילת השקל מתחילת החודש מרמה של 3.9 שקלים לרמה של 3.99 ש' היא "תיקון מוגזם" לגל העליות האחרון שפקד את השקל", מסבירים הכלכלנים. "אנו ממשיכים לדבוק בהערכה שחלה תפנית במסחר בדולר-שקל כאשר בודקים את הנתונים הכלכליים אשר מניעים את המגמה בטווח הבינוני". בברקליס מאמינים כי "ההתערבות הממשלתית תיפסק כשהצמיחה הכלכלית תתאושש", והדבר צפוי, להערכתם, לחזק את השקל עוד יותר.

הם מעריכים, כי שער הדולר-שקל צריך לעמוד על 3.78, כלומר ירידה של כ-4.7% לעומת השער כיום. "אנו ממליצים לנקוט בפוזיציית לונג על השקל, באמצעות רכישת אופציות PUT ל-3 חודשים על הדולר-שקל בסטרייקים של 3.7 ו-3.76", אומרים האנליסטים.

גולשי "גלובס": על הדולר להתחזק באופן גורף בעולם כדי להתבסס היטב מעל 4 ש'

מסקר שנערך אתמול בקרב גולשי אתר "גלובס", ואשר בו נשאלו הגולשים "מה לדעתך צריך לקרות כדי שהדולר יתבסס שוב היטב מעל 4 שקלים?" עולה כי התשובה הפופולרית ביותר, שזכתה ל-39% מתשובות 724 הגולשים שהשתתפו בסקר עד כה, היא כי לשם כך על הדולר לעלות באופן גורף בעולם.

25% השיבו שהתבססות הדולר מעל 4 שקלים היא דבר שעומד לקרות בלאו הכי, ולעומת זאת 15% טענו את ההיפך הגמור - שלא מדובר בתסריט אפשרי לחודשים הקרובים. 11% סבורים שהתרחיש יתממש אם בנק ישראל יגדיל את היקף רכישות המט"ח היומי שלו, והגולשים הנותרים תלו את התממשותו בנתונים מקומיים של המטבעות: 6% מהם - בירידה משמעותית של תשואות האג"ח לפדיון בארה"ב, ו-4% מהם - בנתון מאקרו ישראלי חלש במיוחד.

זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.949% ושערו היציג נקבע ב-3.967 שקלים. האירו נחלש ב-0.576% ושערו היציג נקבע ב-5.5064 שקלים.

Easy-Forex: התחזקות מעל 4.03 ש' תוביל להמשך התחזקות הדולר לעבר רמת ההתנגדות הבאה ב-4.12 ש'

התחזקות של הדולר מעל ל-4.03 ש' יכולה לתת משנה תוקף להמשך התחזקות הדולר לעבר רמת ההתנגדות הבאה ב-4.12 ש'. תמיכה משמעותית למטבע המקומי נמצאת ב-3.87 שקלים. לאור הדלילות בנתונים הכלכליים שהתפרסמו בארה"ב, התחזק הדולר בעיקר בגלל חולשת האירו שנבעה מהורדת דירוג האשראי של כלכלת אירלנד. בנוסף ירידות השערים בוול סטריט ספקו רוח גבית נוספת למטבע האמריקני שנחשב למטבע בעל אופי הגנתי שנוטה להתחזק כאשר השווקים הפיננסיים יורדים.

פריקו: הציפייה להתאוששות הכלכלות מובילה בחזרה לנכסים בעלי סיכון - ומחלישה הדולר

בתחילת השבוע פורסם, כי יתרות המט"ח של בנק ישראל עלו בחודש מאי לרמה של 47.5 מיליארד דולר. הגידול נובע גם מהרכישות הקבועות של בנק ישראל וגם בגידול הנובע משיעורך יתרות המט"ח. בשלב זה, על פי בכירים בבנק ישראל מתכוון הנגיד להמשיך ולרכוש דולרים מדי יום, על מנת לתמוך בשער הדולר. הציפייה להתאוששות כלכלות המערב עוד בשנת 2009 תורמת לעניין הגובר בחזרה לנכסים בעלי סיכון, דבר שבא לידי ביטוי בביקוש למניות, למטבעות בשווקים מתעוררים ועוד, דבר שבא לידי ביטוי מהשקעה בדולר שנתפס כאי מבטחים אל עבר מטבעות אחרים. תחושת הביטחון מצד המשקיעים תורמת אף היא להיחלשות הדולר ברחבי העולם. אין שינוי בהערכתנו לפיה לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים, אולם מהלך זה עשוי ואף רצוי שיתנהל תוך תנודות שערים. להערכתנו יעד השערים בשלב הנוכחי נותר בתחום 3.86 ...3.84...3.75...שקלים.

[לאתר המט"ח]