במסחר הבין-בנקאי בזירת המט"ח המקומית, השקל נסחר היום (ד') בכיוונים מנוגדים מול שני המטבעות הזרים המובילים. המטבע האמריקני נחלש מול השקל, והאירו התחזק מול המטבע המקומי.
נציין, כי לאחר שאתמול שב אל מתחת הרמה הפסיכולוגית של 4 השקלים, היום הדולר איים לפרוץ רמה פסיכולוגית נוספת - של 3.9 שקלים - אך לבסוף שערו היציג נקבע מעליה. מאז סוף חודש אפריל, שבו נקבע שערו של הדולר ב-4.229 שקלים, רשם הדולר ירידה של כ-8% בערכו.
בזירת המט"ח הגלובלית, הדולר נחלש מול מרבית המטבעות המובילים. האירו מתחזק מולו ב-0.2% ל-1.4088 דולר, הליש"ט מתחזקת ב-0.4% ונסחרת תמורת 1.6378 דולר.
ברקליס: "נותרים שוריים על השקל"
"נותרים שוריים על השקל". אלו המילים שבחרו כלכלני בית ההשקעות ברקליס קפיטל בסקירתם העדכנית על שוק המט"ח. "אנו מאמינים שנפילת השקל מתחילת החודש מרמה של 3.9 שקלים לרמה של 3.99 ש' היא "תיקון מוגזם" לגל העליות האחרון שפקד את השקל", מסבירים הכלכלנים. "אנו ממשיכים לדבוק בהערכה שחלה תפנית במסחר בדולר-שקל כאשר בודקים את הנתונים הכלכליים אשר מניעים את המגמה בטווח הבינוני". בברקליס מאמינים כי "ההתערבות הממשלתית תיפסק כשהצמיחה הכלכלית תתאושש", והדבר צפוי, להערכתם, לחזק את השקל עוד יותר.
הם מעריכים, כי שער הדולר-שקל צריך לעמוד על 3.78, כלומר ירידה של כ-4.7% לעומת השער כיום. "אנו ממליצים לנקוט בפוזיציית לונג על השקל, באמצעות רכישת אופציות PUT ל-3 חודשים על הדולר-שקל בסטרייקים של 3.7 ו-3.76", אומרים האנליסטים.
זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-1.336% ושערו היציג נקבע ב-3.914 שקלים. האירו היציג התחזק ב-0.138% ל-5.514 שקלים.
פריקו: הרף התחתון של הדולר נמצא ב-3.75 שקלים
בתחילת השבוע פורסם, כי יתרות המט"ח של בנק ישראל עלו בחודש מאי לרמה של 47.5 מיליארד דולר. הגידול נובע גם מהרכישות הקבועות של בנק ישראל וגם בגידול הנובע משיעורך יתרות המט"ח. בשלב זה, על פי בכירים בבנק ישראל מתכוון הנגיד להמשיך ולרכוש דולרים מדי יום, על מנת לתמוך בשער הדולר. הציפייה להתאוששות כלכלות המערב עוד בשנת 2009 תורמת לעניין הגובר בחזרה לנכסים בעלי סיכון, דבר שבא לידי ביטוי בביקוש למניות, למטבעות בשווקים מתעוררים ועוד, דבר שבא לידי ביטוי מהשקעה בדולר שנתפס כאי מבטחים אל עבר מטבעות אחרים. תחושת הביטחון מצד המשקיעים תורמת אף היא להיחלשות הדולר ברחבי העולם. אין שינוי בהערכתנו לפיה לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים, אולם מהלך זה עשוי ואף רצוי שיתנהל תוך תנודות שערים. להערכתנו יעד השערים בשלב הנוכחי נותר בתחום של בין 3.86 שקלים ל-3.84 ש' כשהרף התחתון הוא 3.75 שקלים.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.