ברקליס קפיטל בסקירת מט"ח חדשה: "תנאי השוק הנוכחיים יתמכו בדולר"

גלובס tv בשבוע שעבר מסרו כלכלני הבנק בלונדון כי הדולר ייחלש ל-3.78 שקלים ■ היום מעריכים כלכלני ברקליס באסיה כי הדולר יתחזק בשוק העולמי ■ סווטלנה מסלובה, האנליסטית שכתבה את הסקירה על השקל: "אין ניגוד בהערכות, אלא רק בטווח התחזיות"

פעילים רבים בשוק ההון ודאי שמו לב לקורלציה ההדוקה בין המסחר בשוק המט"ח המקומי לזה העולמי. בדרך כלל, כאשר הדולר מתחזק מול המטבעות המובילים בעולם, נרשמת התחזקות של המטבע האמריקני גם מול השקל, ולהיפך. בהתבסס על הקורלציה הזו, סקירת שוק המט"ח של ברקליס קפיטל בולטת למדי, שכן שלוחה אחת של בית ההשקעות סבורה כי הדולר יתחזק, ואילו שלוחה אחרת מעריכה כי הוא ייחלש.

לפני פחות מ-10 ימים העריכו כלכלני ברקליס בלונדון כי הדולר צפוי להיחלש מול השקל ולהגיע לרמה של 3.78 שקלים. אנו "נותרים שוריים על השקל", אמרו אז האנליסטים, וכינו את עליית הדולר מרמה של 3.9 שקלים לרמה של 3.99 שקלים, שהתרחשה בתחילת החודש, "תיקון מוגזם". בברקליס המליצו למשקיעים לנקוט בפוזיציית לונג על השקל, באמצעות רכישת אופציות PUT ל-3 חודשים על הדולר-שקל בסטרייקים של 3.7 ו-3.76 שקלים.

אולם היום מפרסמת שלוחת ברקליס באסיה סקירה על שוק המט"ח העולמי ועל שוק הסחורות, והטון בה שונה לגמרי. "אנו מעריכים כי תנאי השוק הנוכחיים יתמכו בדולר בטווח הקרוב", אומרים האנליסטים.

ומהם אותם "תנאי השוק" עליהם מדברים בברקליס? ראשית, האנליסטים מתייחסים לוועידת מדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) בה לא עלתה קריאה לבחירת מטבע רזרבות עולמי חדש במקום הדולר. מכאן ממשיכים כלכלני ברקליס לישיבת הריבית של הפדרל ריזרב בשבוע הבא, והם סבורים כי הרטוריקה בה ישתמש ה'פד' בהודעת הריבית המצורפת תהיה בעלת חשיבות רבה לשוק המט"ח, וכי מדיניות ה'פד' עד כה תמכה בדולר חזק. היום, בשעה 16:00 (שעון ישראל), צפוי לנאום יו"ר ה'פד', בן ברננקי, והאנליסטים סבורים כי גם נאומו עשוי להיות חשוב עבור הדולר.

האנליסטית סווטלנה מסלובה, אשר השתתפה בהכנת הסקירה על הדולר-שקל בשבוע שעבר, מסרה בתגובה ל"גלובס", כי "אין ניגוד בהערכות, אלא רק בטווח התחזיות. אנו צופים כי הדולר יתחזק בחודש הקרוב, אך עדיין מחזיקים בדעה כי הוא ייחלש בטווח הבינוני".

קורלציה ידועה נוספת בשווקים היא הקורלציה ההפוכה בין הדולר לנפט ולשוק הסחורות. בדרך כלל, התחזקות הדולר מביאה להיחלשות הנפט והסחורות, ולהיפך. בברקליס מתייחסים גם לחולשה האחרונה בשוק הסחורות: "מחלקת הסחורות שלנו מצאה כי הסנטימנט השלילי מגיע מכיוונה של סין. סנטימנט זה משפיע על המסחר בסחורות בלונדון. הסנטימנט השלילי נובע מהדיווחים האחרונים אודות האטה בביקושים לסחורות בסין".

האנליסטים מעריכים כי מחירי הסחורות ימשיכו לרדת גם בחודשי הקיץ, שכן ההצטיידות של סין בסחורות צפויה להאט כיוון שחלק מהסחורות בהן היא הצטיידה כבר עברו למלאים, מה שמעיד על ההאטה בביקושים מכיוון סין.

[לאתר המט"ח]