הנפט עלה ב-0.5% ל-71.37 דולר לחבית על רקע הנתונים החיוביים מהכלכלות האמריקנית והסינית

צריכת הנפט בסין עלתה במאי זה החודש השני ברצף ל-7.6 מיליון חביות ביום, עלייה של 6% לעומת הביקושים שנרשמו בתקופה המקבילה אשתקד ■ הגז הטבעי ירד ב-3.4% ל-4.109 דולר ל-BTU, לאחר פרסום דו"ח המלאים בארה"ב

המסחר בחוזים העתידיים למסירה ביולי על הנפט הגולמי בבורסת הסחורות בניו יורק הסתיים בעליות קלות של 0.5% כאשר מחירו של הנפט נקבע ב-71.37 דולר לחבית.

על העליות אליהן עבר החוזה אחראיים בעיקר הנתונים המאקרו כלכליים החיובים שזרמו היום לוול סטריט, והובילו לעלייה גם במדדים המובילים בוול סטריט ובאירופה. גם היציאה של המשקיעים מהאפיק האג"חי לאחר שהאוצר האמריקני הודיע כי בשבוע הבא ימכור אג"חים לטווח הבינוני והקצר במכרזים שונים - הוביל לעלייה באפיק הסחורות הערב.

בנוסף הושפע מחירו של הנפט לטובה מפרסומים בסין כי צריכת הנפט עלתה בחודש מאי זה החודש השני ברציפות, מה שמאותת כי הביקושים לנפט מצרכנית הנפט השניה בגודלה בעולם רושמים התאוששות. צריכת הנפט בסין עלתה ל-7.6 מיליון חביות ביום במאי, עלייה של 6% לעומת הביקושים שנרשמו בתקופה המקבילה אשתקד.

הנתון המאקרו כלכלי הרלוונטי ביותר לנפט שפורסם היום בארה"ב היה מדד ה"פילי פד" שמעיד על הפעילות הייצרנית באיזור פילדלפיה, אשר שם נרשמו התנאים העסקיים הטובים ביותר מאז חודש ספטנבר שעבר. כמו כן השפיע המדד המשולב בו הראו האינדיקטורים המובילים כי הפעילות הכלכלית ארה"ב צפויה להשתפר בששת החודשים הבאים, וכי המיתון מאבד מעוצמתו והמשק האמריקני צפוי לחזור ולצמוח עוד לפני תום השנה הנוכחית.

נציין כי מחירו של החוזה העתידי על הגז הטבעי ירד הערב ב-3.4% ל-4.109 דולר ל-BTU, לאחר שפורסם דו"ח המלאים בארה"ב שהצביע על עלייה ל-114 מילארד קוב רבוע בשבוע שהסתיים ב-12 ביוני. האנליסטים ציפו כי העלייה תיהיה מתונה יותר ותסתכם בטווח שבין 107 -112 מיליארד קוב רבוע של גז טבעי.