מנהלי קרנות הנאמנות בארה"ב יצאו למסע קניות אגרסיבי

מנהלי הקרנות הללו חוזרים למניות, מאמינים שהמחירים זולים, ושאולי השוק דובי - אבל הרע ביותר מאחורינו

מנהלי קרנות הנאמנות מקבלים משכורת כדי להשקיע את הכסף של לקוחותיהם בשוק. אבל אחרי השחיטה של השנה שעברה הם שמרו על רמות שיא של מזומנים. כעת המנהלים הללו חוזרים למניות, מאמינים שהמחירים זולים, ושאולי השוק דובי - אבל הרע ביותר מאחורינו.

"המניות ירדו לרמות נמוכות לפי כל הערכה היסטורית רציונלית", אומר דיוויד אליסון, מנהל ההשקעות הראשון בחברת הקרנות FBR. אליסון הוא המקרה הקלאסי: בנקודה מסוימת אשתקד יותר מ-60% מנכסי הקרנות שבניהולו, שמתמחות בסקטור הפיננסי, היו במזומנים. היום רק 10%. "התפרסמה לאחרונה ערימה של חדשות טובות", מסביר אליסון את השינוי.

לפי נתוני מורנינגסטאר, 50 הקרנות הטובות ביותר שמתמחות בהשקעה במניות בארה"ב החזיקו בממוצע 15.4% מנכסיהן במזומנים בסוף 2008. נכון ל-5 ביוני המספר ירד ל-9.1%.

ראלף שייב, מנהל הקרן Wasatch First Source Income Equity Fund (סימול: FMIEX) גם הקטין משמעותית את רמת המזומנים שלו, מ-15% בראשית השנה ל-6%-7% כיום.

מחפשים מציאות, לא בונים על שוק שורי

ריקרד אקסטרנד, מנהל שותף עם בוב רודריגז בקרן FPA Capital (סימול: FPPTX) החזיק 32% מנכסיו במזומנים בינואר, והמספר ירד כעת ל-24%. מאוקטובר שעבר ועד מארס, לא כולל ינואר, הוא במסע הקניות הגדול שלו אי פעם, במהלכו הוסיף שמונה אחזקות חדשות והגדיל פוזיציות ב-11 קיימות. נכון ל-24 באפריל, המניות החדשות שהוא קנה הוסיפו בממוצע 32%.

מונם סאלאם, סגן מנהל פורטפוליו בסאטורנה קפיטל, שמנהלת את קרנות אמאנה, החזיק 30% מנכסיו במזומנים בראשית השנה, וכעת רק 15%.

שייב לא נכנס לכל אזורי השוק. הוא עדיין מתרחק מפיננסים וממניות צרכנות. "הצרכנים יהיו תחת לחץ תקופה מסוימת", הוא מסביר.

אקסטרנד מסכים. הוא מנצל את התנודתיות בשוק ואת המחירים הזולים כדי לחטוף חברות שנסחרות בפחות משוויין לפי הערכות החברה. שני שלישים מהמניות החדשות שלו הן מתחום האנרגיה, והשאר מתחומי הטכנולוגיה, התעשייה הבסיסית, החומרים וחברות קמעונאיות שנסחרות בחסר. סאלאם ושייב גם נכנסו לטכנולוגיה. שייב קונה גם מניות מתחום מוצרי הצריכה הבסיסיים ומתעשיית האנרגיה. סאלאם - חברות פרמצבטיקה, בעיקר מחלקות דיבידנדים או לקראת קונסולידציה.

אליסון קונה מניות של חברות שירותים פיננסיים, עם דגש על ניהול סיכונים, פשטות והקטנות מינופים. "ברמת המחירים הנוכחית, 10-20 הבנקים הגדולים ביותר במונחי נכסים נראים כמו השקעות סבירות", אומר אליסון. "כל מה שצריך לעשות הוא לקנות שמות שלדעתי יציגו את הביצועים הטובים ביותר כשההתאוששות תגיע".

כל הזכויות שמורות ל-MarketWatch.com 2009