שפיר הנדסה פנתה לבוררות במחלוקת עם המדינה על נתיב האגרה המהיר בכניסה לת"א

שפיר והבנקים דרשו מהמדינה להתחייב להגדלת רשת הביטחון לפרויקט באופן שיפצה אותם על הפגיעה בהכנסות, ואולם המדינה התנגדה לכך מחשש להאטת התנועה

שפיר הנדסה הגישה בקשה מקדמית להעביר לבוררות נגד המדינה את המחלוקת הקשה על תוואי פרויקט נתיב האגרה המהיר בכניסה לת"א. כך נודע ל"גלובס". המדינה טרם מסרה תשובתה.

בחברת שפיר הנדסה הוחלט לפנות לבוררות לאחר שלא חלה התקדמות במו"מ בין הצדדים לפתרון המחלוקת שבגינה עצרו הבנקים את הזרמת הכספים לפרויקט. הבוררים בפרויקט הם פרופ' אוריאל פרוקצ'יה מטעם הזכיין, ועו"ד מרים רובינשטיין מטעם המדינה.

כפי שפורסם לראשונה ב"גלובס", שפיר איימה לעצור בהדרגה את העבודות להקמת הנתיב המהיר שממחלף שפירים למחלף קיבוץ גלויות בכניסה לנתיבי איילון, לאחר שבתשעת החודשים האחרונים היא הוציאה 90-100 מיליון שקל מהונה העצמי למימון העבודות.

בנק לאומי עצר את המימון לפרויקט בעקבות מחלוקת בנוגע להסבת 600 המטרים האחרונים (בחיבור לנתיבי איילון) לנתיב אגרה, לאחר שהתברר כי בהיעדר גדר הפרדה קיימת אפשרות להסתננות של נהגים לכביש האגרה ללא תשלום.

חשש להאטת תנועה

שפיר והבנקים דרשו מהמדינה להתחייב להגדלת רשת הביטחון לפרויקט באופן שיפצה אותם על הפגיעה בהכנסות, ואולם המדינה התנגדה לכך מחשש להאטת התנועה. כאמור, לנוכח המבוי הסתום במו"מ בין הצדדים, נראה כי הסכסוך יוכרע בבוררות. במקרה כזה, שפיר והמדינה יגישו תביעות הדדיות לבוררים.

משרד האוצר מסר בתגובה, כי "לגופו של עניין, במידה והצדדים לא יגעו לכלל סיכום, המדינה תפעל על פי הסכם הזיכיון לרבות פנייה לבוררים בנושא".

ישראל שפירא, מבעלי שפיר, מסר בתגובה כי "לא היינו מבקשים להפעיל את מנגנון הבוררות אם לא הייתה כאן בעיה אמיתית. יש גבול גם ליכולת שלנו לממן את העבודות מכיסינו. אני מאמין שנגיע לפתרון מול המדינה בהסכמה".