החשש חוזר לשווקים: מאחורי המימושים הגדולים עמדו מנכ"לים בכירים בוול סטריט

אנליסט: "השחקנים החכמים ביותר בשוק המניות - האנשים שמנהלים חברות ציבוריות - אינם מהמרים בכסף שלהם על התאוששות כלכלית"

הפסימיות הגוברת לגבי ההתאוששות של הכלכלה העולמית הפילה את מחירי המניות והקומודיטיס, בעוד נתונים חדשים מראים שמנכ"לים בתאגידים אמריקניים גדולים שמימשו את המניות שבידיהם עמדו מאחורי הירידות הללו.

התשואה על האג"ח של ממשלת ארה"ב הלכה בעקבות המניות ורשמה ירידות, בהתפתחות שעמדה בסתירה לציפיות האנליסטים שתשואת האג"ח הממשלתיות תעלה השבוע מכיוון שהממשל מציע למכירה אג"ח בסכום שיא של 104 מיליארד דולר.

אנליסטים רבים הסבירו את הירידות בדו"ח הבנק העולמי שבו נאמר שהשנה תתכווץ הכלכלה העולמית ב-2.9%, לעומת תחזית קודמת להתכווצות של 1.7%. במועד מאוחר יותר אתמול אמר אחד מדוברי הבית הלבן ששיעור האבטלה בארה"ב צפוי לגדול ל-10% בחודשיים הבאים.

ניצני התאוששות?

תחזית קודרת זו חיזקה את ההערכה שהמשקיעים יחששו יותר מההשפעה של הכלכלה על רווחי התאגידים מאשר מהסיכוי להאצה באינפלציה ולעלייה בריבית. "היתה לנו תקופה אדירה במניות, במטבעות השווקים המתעוררים, באשראי ובנכסים עתירי סיכון אחרים. עכשיו אנשים מתקשים להצדיק הערכות גבוהות", אמר אלן רסקין, אסטרטג ב-RBS.

רסקין הוסיף כי "הדיבור על 'ניצני ההתאוששות' בכלכלה היה טנטטיבי מאוד מלכתחילה". בכירים שעומדים בראש החברות הגדולות ביותר בארה"ב אותתו על חששותיהם באמצעות מכירה של מספר גדול יותר של מניות ממספר המניות שרכשו החודש. כך עולה מנתונים שמבוססים על מסמכים שהוגשו לרשות ניירות הערך של ארה"ב (SEC).

מכירת המניות בקרב אנשי פנים של חברות עולה ביותר מפי 22 על הרכישות שביצעו אנשי הפנים בחודש הנוכחי. חברת מחקר ההשקעות טרים-טאבס דיווחה שאנשי פנים בחברות שכלולות במדד סטנדרד אנד פור'ס 500 מכרו ביוני מניות בשווי כולל של 2.6 מיליארד דולר, ורכשו מניות בשווי כולל של 120 מיליון דולר בלבד.

מתחת לממוצע

"השחקנים החכמים ביותר בשוק המניות האמריקני - אנשי הפנים הבכירים שמנהלים חברות ציבוריות - אינם מהמרים בכסף שלהם על התאוששות כלכלית", אמר צ'רלס בידרמן, מנכ"ל טרים-טאבס.

מדד סטנדרד אנד פור'ס 500 נפל ב-3.06% ל-893.04 נקודות - הפעם הראשונה שבה הוא נסגר ברמה של פחות מ-900 נקודות בחודש הנוכחי. אנליסטים ציינו שהמדד נסגר מתחת לממוצע המתגלגל שלו ב-50 הימים האחרונים וב-200 הימים האחרונים. התשואה על אג"ח ממשלתיות אמריקניות לעשר שנים ירדה ב-10 נקודות בסיס ל-3.68%. מחיר הנפט הגולמי נפל ב-2.62 דולר, ירידה של 3.77%. ל-66.93 דולר לחבית.

"זה מוכיח שההתאוששות שנרשמה מאז מארס היתה תיקון, ולא בהכרח תחילתה של התאוששות משמעותית רב-שנתית", אמר ג'ק אבלין, מנהל השקעות ראשי בהאריס פרייבט בנק.