ז'אן אנלו, מהנדס תוכנה גואטמלי המונה את פרנץ קפקא בין הסופרים האהובים עליו, לא תיאר לעצמו שיום אחד ימצא קווי דמיון משותפים בין החיים אותם הוא מנהל לחייו של יוסף ק', גיבור ספרו של קפקא, "המשפט".
אנלו, שמאס בשחיתות השלטונית במדינתו החליט להשתמש בחשבון הטוויטר שלו להביע את מחאתו בעניין ופרסם הודעה בת 96 תווים הקוראת לללקוחות הבנק הממשלתי Banrural לסגור את חשבונותיהם במוסד, מפני שזה חשוד במעורבות בפרשיית שחיתות בה מעורב נשיא המדינה, אלוורו קולום.
במהרה מצא עצמו אנלו מאחורי סורג ובריח עד ששוחרר בערבות כעבור יממה. התובע אמר, כי אנלו נעצר מפני ש"הודעתו חתרה נגד המערכת הבנקאית בגואטמלה", והוסיף כי הוא עלול להישלח ל-5 שנות מאסר. מנגד, פרקליטו של אנלו, סבור כי מעצרו של מרשו הוא בחזקת יראו וייראו. "המסר של הממשלה במעצר הוא היזהרו לכם, כל אלו המעוניינים להתבטא בחופשיות באמצעות האינטרנט", אמר.
ממשלת גואטמלה אינה היחידה המביעה דאגה לנוכח השימוש הגובר והולך של האזרחים בטוויטר. איראן למשל, שעלתה לאחרונה לכותרות בשל הפגנות המחאה ההמוניות הנערכות בה כנגד תוצאות הבחירות האחרונות, חוסמת לאזרחיה את הגישה לאתרים דוגמת פייסבוק וטוויטר ומירטת את הודעות הטקסט הנשלחות באמצעות הסלולריים.
בגואטמלה הונהג משטר דמוקרטי רק בשנות ה-90 של המאה שעברה, לאחר יותר משלושה עשורים של מלחמת אזרחים. עורך הדין רודריגו רוזנברג גם הוא מגווטמלה, צילם סרטון בו הוא מאשים את נשיא המדינה בשיתוף פעולה עם קרטלי סמים בהלבנת כספים באמצעות Banrural, את הסרטון מסיים רוזנברג בהצהרה לפיה אם ייהרג, אין ספק שידו של קולום תהיה בדבר. ימים ספורים לאחר שהסרטון הועלה ליוטיוב, נורה רוזנברג למוות בידי מתנקשים אלמונים.
מותו של רוזנברג עורר את המחאה המקוונת נגד קולום, במדינה בה מרבית האוכלוסיה נטולת גישה לרשת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.