רמקו עדיין מאמינים באפריקה: "מחיר האג"ח אטרקטיבי"

יניב רחימי, סמנכ"ל ברמקו, סבור שהאג"ח אטרקטיביות גם במחיר של כניסה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח ■ ועוד 4 אג"ח מומלצות

אין ספק שהעלייה שרשם מדד תל בונד 60 במחצית הראשונה של השנה, של 18%, מרשימה. אך מסתבר שהמשקיעים בתעודות הסל על מדד התל בונד 60, יכלו ליהנות יותר מהשקעתם, אלמלא האג"ח של אפריקה היו נפלטות מהמדד בשל שווי שוק נמוך מדי של הסדרות.

בבית ההשקעות רמקו, שבניהול רמי רחימי, סיכמו את המחצית הראשונה של מדד התל בונד 60, וממנו עולה כי שלוש איגרות חוב של אפריקה רשמו תיקון חד בשעריהן, אולם רק לאחר שכבר נפלטו מהמדד. כך נוצר מצב בו מחזיקי התל בונד מכרו את האג"ח במחירי שפל, ולא נהנו מהתיקון בשערן.

"הפסדי ההון על הנייר הפכו להפסדים בפועל, שכן תעודות הסל על המדד נאלצו למכור את איגרות החוב ובכך הביאו לירידת מחירן", מסביר יניב רחימי, סמנכ"ל ברמקו.

עדיין מאמינים באפריקה

ומה עכשיו? האם לאחר הזינוקים עוד נשאר בשר באג"ח של אפריקה?

ברמקו מאמינים כי אג"ח 21 של אפריקה אטרקטיבית להשקעה, למרות שכבר עלתה ביותר מ-100% מתחילת השנה.

"העלייה לא הגיעה משום מקום, אלא על רקע פעולות שהיטיבו עם החברה", מסביר רחימי. "אפריקה נוקטת באסטרטגיה של מימוש נכסים (הכוונה לקניון רמת אביב, קניון סביונים, מגדל אפריקה, מגדל היובל ועוד), ושל האצת השקעות בפרויקטים שצפויים להניב רווחים בטווח זמן קצר.

"לכן, גם בתרחיש בו נכנסת החברה להסדר חוב עם מחזיקי האג"ח שלה, שעשוי לכלול ויתורים מצידם, אני סבור כי מחיר האג"ח עדיין אטרקטיבי", מוסיף רחימי.

ובמבט לעתיד, הוא צופה כי מדד התל בונד 60 ימשיך לעלות, אך בקצבים הרבה יותר איטיים, כאשר בדרך הוא גם עשוי לרשום תנודתיות כלפי מטה.

עוד אג"ח מומלצות להשקעה

רחימי העניק המלצת קנייה גם לאג"ח 7 ו-9 של אי.די.בי פיתוח , ואילו המלצת מכירה לאג"ח 4 ו-6 של חברת הבת דיסקונט השקעות.

"איגרות החוב של דסק"ש נסחרות לעיתים קרובות בתשואות נמוכות ביחס לאלו שבהן נסחרות חברת האם", מציין רחימי. הוא מוסיף כי "לאור העובדה שאנו מצפים שדסק"ש תבצע חלוקת דיבידנדים מאסיבית בתקופה הקרובה, אנו מעדיפים לתת משקל יתר לחברת האם אליה יזרמו המזומנים.

"התממשות התחזית שלנו לחלוקת הדיבידנדים עלולה להביא להורדה בדירוג של חברת הבת, ולהביא להפסדי הון למשקיעים באיגרות החוב של דסק"ש בטווח הקצר".

המשותף למצטיינות

מהבדיקה שערכו ברמקו עולה כי לעשר איגרות החוב שהניבו את התשואות הגבוהות ביותר, של 56% עד 223%, יש מספר מאפיינים משותפים: העשירייה הראשונה שייכת ברובה לחברות נדל"ן יזמי, ומדורגת ברובה בדירוג A (למעט אחת המדורגת ב-BBB).

בבית ההשקעות רמקו בדקו את ביצועי איגרות החוב במדד התל בונד 60 גם לפי ענפים. מהבדיקה עולה כי האג"ח של החברות בענף הנדל"ן עלו בממוצע ב-67.7%, כאשר האג"ח של חברות הנדל"ן היזמי, כגון אפריקה ישראל וכלכלית ירושלים (הנמצאת בשליטת אליעזר פישמן, בעל השליטה ב"גלובס"), אף עלה בשיעורים גבוהים יותר, של מעל 100%.

גם איגרות החוב של חברות ההשקעות הציגו ביצועים יפים ורשמו עליות של כ-47%. שוב, חברות הנדל"ן שיושבות בפורטפוליו של חברות האחזקה שלהן - כמו קבוצת דלק וקרדן NV - תרמו רבות לכך. הן הניבו תשואות גבוהות יותר ביחס לחברות השקעה, שעיקר השקעותיהן אינן בתחום הנדל"ן, כמו החברה לישראל וכלל תעשיות.