לאחר שפתח את יום המסחר בהיחלשות, עבר הדולר לעליות מול השקל, בהתאם למגמה בעולם, ושערו היציג נקבע בשיא שלא נראה מאז ה-9 ביוני. הדולר מוסיף 0.8% מול האירו ו-0.4% מול הליש"ט, כאשר בישראל הוא עלה ב-0.23% ושערו היציג נקבע ב-3.965 שקלים - והשלים עלייה של 2.6% השבוע. האירו היציג נחלש ב-0.03% ל-5.5193 שקלים.
השבוע דיווח בנק ישראל כי יתרות המט"ח של ישראל נושקות לרמה של 50 מיליארד דולר - שיא היסטורי. זאת, בשל המשך רכישות המט"ח של הבנק, אשר החלו במארס 2008. כלכלני הבנקים הגדולים, לאומי והפועלים, מעריכים כי השקל ייסחר בתקופה הקרובה בתנודתיות, כאשר הגורמים העיקריים שישפיעו על המסחר הם התנהגות הדולר בעולם והסנטימנט בשוקי המניות.
"הדולר עלה השבוע אל מעל ל-3.95 שקלים, במקביל לירידות בשוק המניות", אומרים בלאומי. "הסנטימנט השלילי בשוקי ההון העלה את מפלס החששות בקרב המשקיעים, מה שחיזק את אחיזתם בשטר הירוק, הנתפס בטוח יותר. כמו כן, הנפקת האג"ח המוצלחת של הממשל האמריקני השבוע, שנהנתה מביקושי יתר, תמכה בהתחזקות הדולר". בלאומי סבורים כי המסחר בדולר-שקל ימשיך להיות תנודתי בטווח הקצר.
בבנק הפועלים מציינים גורמים מנוגדים הפועלים על השקל. מחד, רכישות המט"ח של בנק ישראל והפער המינורי בין הריבית במשק האמריקני לזו במשק הישראלי תומכים בהתחזקות הדולר, אולם מאידך העודף בחשבון השוטף והמצב היציב יחסית של כלכלת ישראל תומכים דווקא בהיחלשות הדולר מול השקל.
לפיכך, הם מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.