מדד המחירים לצרכן בחודש יוני, אשר יתפרסם מחר (ד'), צפוי לעלות בשיעור שבין 0.3% לבין 0.4%, כך עולה מתחזיות האנליסטים בשוק ההון. מדד יוני יושפע בעיקר מהתייקרות הדלק בשיעור של 10%, שצפויה לתרום כ-0.4% למדד הכללי, כאשר מחצית מעליית סעיף זה מוסבר עקב העלאת בלו על הדלק ב-30 אגורות לליטר (בשליש האחרון של החודש שעבר), בשילוב עם העלייה במחיר הנפט בעולם. בנוסף, תשפיע העלייה העונתית במחירי ההלבשה וההנעלה עם סיום כניסת קולקציית הקיץ לחנויות.
מדד נמוך מסורתית
מנגד, מדד יוני ישקף את ההוזלה בתעריפי החשמל ב-5.2%, ההפחתה במחירי החלב (4.6%-) והביצים (4.4%-) שבפיקוח, והירידה במחירי הפירות והירקות הטריים עם הוזלת פירות הקיץ והירידה בשער החליפין. כל אלה יקזזו במעט עליות אלו. נזכיר כי מדד יוני הוא נמוך באופן מסורתי (מדד יוני 2008 עלה ב-0.1% בלבד) כאשר העלייה תיגרם בעיקר עקב צעדי מדיניות.
אם התחזיות יתממשו האינפלציה השנתית (ב-12 החודשים האחרונים) צפויה לעמוד על 3.1%, מעל יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה (בין 1% ל-3%), זאת לאחר שבחודש הקודם נכנסה האינפלציה השנתית ליעד (2.8%) אחרי יותר משנה וחצי שהיתה מחוצה לו.
אף שממוצע הציפיות לאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים עומד על 2.2%, בתוך יעד יציבות המחירים, מדובר בממוצע, כאשר יותר ויותר כלכלנים בכירים בשוק מעריכים כי גם בשנת 2009 האינפלציה תגיע ל-3%, סביב הגבול העליון של היעד, וזאת על אף שברבעון הראשון של השנה הציפייה היתה לאינפלציה נמוכה מאוד (מתחת ל-1%), והטלת מע''מ פירות וירקות בוטלה.
למרות הציפיות הגבוהות יחסית לאינפלציה בנק ישראל לא צפוי לשנות את המדינות המוניטרית שלו, לרבות אי שינוי בשיעור הריבית הבסיסית במשק, שעומדת על 0.5%. *
[לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.