מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחודש יוני ב-0.7% - השיעור הגבוה מאז יולי 2008. זאת, לאחר עלייה של 0.1% במאי. ליבת המדד, המודדת את השינוי במחירים ללא מוצרי הדלקים והמזון, עלתה ב-0.1%, בהתאם לתחזיות המוקדמות ובהמשך לעלייה של 0.1% במאי.
האינפלציה עלתה ביוני בשיעור גבוה יותר מהתחזיות המוקדמות. האנליסטים בשוק ציפו לעלייה של 0.6% במדד יוני. עם זאת, עדיין מוקדם מאוד לדבר על התרוממות האינפלציה בארה"ב: בסיכום של 12 החודשים שהסתיימו ביוני, נרשמה אינפלציה שלילית של 1.4%. ליבת האינפלציה עלתה ב-1.7%.
העלייה במחירי האנרגיה היא הגורם העיקרי שעומד מאחורי העלייה באינפלציה. מחירי האנרגיה זינקו ב-7.4% ביוני, השיעור החד ביותר מאז נובמבר 2007. מחירי הדלקים עלו ב-17.3% וזו העלייה החדה ביותר מאז ספטמבר 2005.
"קצב האינפלציה בארה"ב הוא עדיין נמוך בסיכום שנתי", אומר רונן מנחם, אסטרטג ההשקעות הראשי בבנק מזרחי טפחות. "עלייה של 1.7% בליבת האינפלציה היא עדיין רמה נוחה. כשבוחנים את הנתונים רואים שברבעון השני המדד עלה ב-3.3% בשיעור שנתי; הדבר מחייב את ה'פד' לגלות עירנות באשר לאינפלציה, אך בשלב זה אין לחץ מיידי לבצע העלאת ריבית".
בעוד שיעור האבטלה בארה"ב נושק לרמה של 10%, מנחם מעריך שהאבטלה תשמש כבלם נגד עליית האינפלציה בעתיד. בנוסף, השיפור שנראה בחודשים האחרונים באינדיקטורים הכלכליים המובילים, מעיד על התאוששות הדרגתית של הכלכלה האמריקנית, ולדברי מנחם הדבר מפיג כל חשש אפשרי מפני סטגפלציה (קרי מצב של ירידה בתמ"ג ועלייה באינפלציה".
בתוך כך, מדד הייצור של ה'פד' בניו יורק התכווץ בחודש יולי בשיעור הקטן ביותר מזה יותר משנה והגיע לרמה של (0.6-) נקודות בלבד לעומת (9.4-) נקודות בחודש שעבר. מדובר ברמה הגבוהה ביותר של המדד מאז אפריל 2008. האנליסטים בשוק צפו כי המדד ירד החודש לרמה של (5-) נקודות.
עוד מזירת המאקרו בארה"ב - מעט לפני פתיחת המסחר פורסם כי התפוקה התעשייתית לחודש יוני ירדה ב-1.2%, בהמשך לירידה של 1.1% במאי. זאת, לעומת צפי לירידה של 0.6%. מדד ניצולת הייצור ירד מעט מ-68.3% ל-68.2%. הציפיות דיברו על 67.9%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.