בזירת המט"ח המקומית התנהל גם היום המסחר בהתחזקות של השקל מול הדולר, אך האירו הצליח להתחזק במעט עם קביעת השערים היציגים. הדולר היציג נחלש לרמה של כ-3.9 שקלים כשהאירו ירד קודם לכן מתחת לרמה הפסיכולוגית של 5.5 שקלים אך בהמשך התייצב מעט מעליה.
לאחר קביעת השערים היציגים על ידי בנק ישראל ולאחר פרסום נתונים מעודדים משוק התעסוקה בארה"ב נמשכת היחלשותו של הדולר כנגד השקל, והשטר הירוק כמו גם האירו נסחרים בין הבנקים בירידה חדה של כ-0.8% כשהדולר נסחר ברמות של 3.8717 שקלים והאירו נופל בשיעור דומה ל-5.4726 שקלים.
הסוחרים בזירת המט"ח המקומית הגיבו לאישור תקציב המדינה ל-2009 ו-2010. התקציב אינו מושלם וכולל פשרות ותשלומים עבור הסדרים קואליציוניים אך לראשונה נקבע לשנתיים, עובדה המספקת שקט תעשייתי והתווייה של מדיניות כלכלית ארוכת טווח יותר מאשר תקציב המשתנה אחת לשנה.
עוד בזירה המקומית פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש יוני שעלה במפתיע ב-0.9%. חשוב לציין כי רוב העלייה במדד נזקפת לעלייה חדה במחיר הדלק שעלה בתקופה זו בכ-10%. יצויין כי באופן מסורתי מדד יוני הוא מדד נמוך סביב כ-0.1% בשל השפעות עונתיות. בנק ישראל לפי שעה אינו צפוי לשנות את המדיניות המוניטרית המרחיבה הכוללת רכישת אג"ח ממשלתיות, ריבית קרובה ל-0% ורכישות מט"ח יומיות.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את האומדן השלישי לנתוני התוצר המקומי הגולמי (התמ"ג) בישראל, ממנה עולה כי ברבעון הראשון הושלמה צמיחה שלילית של 3.7% בשנה, לאחר ניכוי השפעות עונתיות. האומדן הקודם הצביעה על ירידה שנתית חדה יותר ב-12 החודשים שהסתיימו ברבעון הראשון - 3.9%. בנוסף פורסמו נתונים נוספים, מהם עולה כי שיעור האבטלה בישראל טיפס במאי ל-8.4%, לאחר שבאפריל עמד על 8.2% בלבד - עדכון של הנתון המקורי, שעמד במקור על 7.8% בלבד.
עם קביעת השערים היציגים נחלש הדולר ב-0.434% ל-3.9020 שקלים. האירו התחזק ב-0.125% ל-5.5182 שקלים.
אתמול, נקבע שערו של הדולר ב-3.919 לאחר שירד ב-1.035%. שערו של האירו ירד ב-0.452% ונקבע ב-5.5113 שקלים.
Prico: המגמה בטווח הארוך נותרה פרו שקלית
למרות המדד הגבוה והציפיות כי גם מדד יולי יהיה גבוה מהתחזיות להערכתנו לא צפוי בנק ישראל לשנות את הריבית במשק, והא ימתין עד שיתפרסמו נתונים נוספים במשק הישראלי. אמש פורסם גם שיעור האבטלה לחודש אפריל אשר עלה לרמה של 7.8%. עיכוב ביציאה מהמיתון עשוי לפגוע במשרות נוספות ועשוי להעמיק את שיעור האבטלה עד סוף השנה.
נזכיר, כי עפ"י פרוטוקול הישיבה האחרונה של בנק ישראל פורסם, כי הבנק מעריך כי המשק הישראלי ישוב לצמוח בתחילת השנה הבאה. וכפי שפורסם בעבר בנק ישראל אף צופה כי הדולר ישוב להתחזק אל עבר רמת 4.20.
להערכתנו המגמה בטווח הארוך נותרה פרו שקלית ועשויה לתמוך בהתחזקות השקל לעבר רמות נמוכות יותר מאילו שנראו לאחרונה. יעד השערים נותר בתחום שבין 3.86 שקלים ל-3.73 שקלים לדורל כאשר פריצת רמה של 3.72 שקלים לדולר תתמוך אף בהיחלשות אל עבר רמות השפל הקודמות.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.