המסחר בשוק המט"ח המקומי התנהל היום במגמה מעורבת של השקל מול שני המטבעות המובילים. הדולר נחלש בשיעור מזערי ושערו היציג נקבע מעל לרף 3.9 השקלים לדולר. האירו היציג התחזק ב-0.919% ונקבע ב-5.5547 שקלים. גם בעולם מתחזק האירו כנגד הדולר בכ-1% והצמד נסחר ברמה של 1.424 דולר לאירו. כל זאת בעוד שהבורסה בת"א ממשיכה להפגין עוצמה.
היום אמר הנגיד סטנלי פישר בכנס של העיתון החרדי "המודיע" כי ישנם סימני התאוששות במשק הישראלי, אולם אסור להיתפס לשאננות בשל גודל המשבר הכלכלי. "מצבנו יותר טוב", אך מייד סייג: "אסור להגזים - המצב עדיין קשה. אנו לא בטוחים מתי הצמיחה תחזור למשק. הייתה לנו ביוני אינפלציה. אז המצב משתפר אך עדיין לא פשוט".
אתמול הציגה הלמ"ס נתונים שהצביעו על ירידה בקצב ההתכווצות של המשק. בנוסף, המדד המשולב של בנק ישראל עלה בחודש יוני ב-0.2%. זוהי העלייה הראשונה במדד מאז יולי 2008. המדד מעיד על עלייה בפעילות הכלכלית במשק, אולם בבנק ישראל שומרים על זהירות ולא ממהרים להתלהב: "מוקדם להעריך האם עלייה זו מסמנת תפנית במחזור העסקים".
היום יתחיל הביקור של נציגי סוכנות דירוג האשראי הבילנאומית פיץ' בישראל. זאת, לאחר שביום חמישי בלילה פירסמה S&P אישרור לדירוג של ישראל כ-"A" יציב.
על פי מדד הביג מאק של האקונומיסט שמשווה את מחירי המאכל הפופולרי ברחבי העולם, לשקל תימחור יתר של 6% לעומת הדולר האמריקני כשלאירו תימחור יתר של 29% מול הדולר.
הדולר היציג נחלש ב-0.051% ל-3.902 שקלים. האירו התחזק ב-0.919% ל-5.5547 שקלים.
Easy-Forex: הקיטון בגירעון המסחרי יוביל להיחלשות של הדולר
הקיטון החד בגירעון המסחרי ל-2.8 מיליארד דולר בלבד לעומת 6.2 מיליארד דולר במחצית הראשונה של שנת 2008 ועשוי לספק תמיכה לשקל מול הדולר. מבחינה טכנית קיימת תמיכה לדולר ברמה של 3.87 ש' ו-3.85 ש'. התנגדות משמעותית נמצאת ברמה של 4 ש'.
חשוב לציין שירידה של הדולר מתחת לרמה של 3.85 ש' יכולה להאיץ את התחזקותו מהר מאוד אל מתחת ל 3.8 ש', מה שמעלה את הסיכוי שבנק ישראל יתערב באופן אגרסיבי יותר במסחר.
Prico: המגמה בטווח הארוך נותרה פרו שקלית
השיפור בדוחות הכלכליים של הרבעון השני בארה"ב תומך בהמשך העליות בשוקי המניות, הסחורות ובעליית התשואות בשוק האג"ח הממשלתי. עלייה זו תומכת בהיחלשות הדולר אל מול המטבעות המובילים, כאשר גם בשוק המקומי הדולר נחלש אל מול השקל.
בנק ישראל צפוי לנקוט משנה זהירות בטרם יחליט על שינוי מגמה במדיניות המוניטרית , שכן הנתונים הכלכליים האחרים חלשים ומצביעים על זינוק בשיעור האבטלה. נזכיר כי עפ"י פרוטוקול הישיבה האחרונה של בנק ישראל שפורסם, בנק ישראל מעריך כי המשק הישראלי ישוב לצמוח בתחילת השנה הבאה. וכפי שפורסם בעבר בנק ישראל אף צופה כי הדולר ישוב להתחזק אל עבר רמה של 4.2 שקלים.
בתקופה האחרונה נע הדולר בין רמה של 3.85 ש' ל-4 ש', אולם המגמה בטווח הארוך נותרה פרו שקלית ועשויה לתמוך בהתחזקות השקל לעבר רמות נמוכות יותר מאלו שנראו לאחרונה. יעד השערים נותר בתחום של 3.73 ש' ל-3.846 ש' כאשר פריצת הרמה של 3.72 ש' תתמוך אף בהיחלשות אל עבר רמות השפל הקודמות.
בנק ירושלים: הדולר ימשיך להיסחר בתנודתיות גבוהה מול השקל עם נטייה להתחזקות
איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר בבנק ירושלים אומר היום: השבוע נחלש הדולר משמעותית מול השקל, ולמרות הניסיון לפרוץ את רמת ההתנגדות של 4 שקלים לדולר ביום שני שחלף, שב ונחלש הדולר עד לשפל של 3.8650 ביום חמישי האחרון. המדד הגבוה שפורסם ביום רביעי האחרון, הגביר את החשש לסטגפלציה (עליית מחירים ללא צמיחה), ומנגד המדד המשולב שפורסם אתמול היה חיובי, לראשונה מזה 10 חודשים, מחזק את האופטימיות בשוק.
למרות הסימנים הראשוניים של התאוששות בארץ, שטרם ניתן לסמוך עליהם, ולאור השפעת השווקים הבינלאומיים, להערכתנו ימשיך הדולר להיסחר בתנודתיות גבוהה מול השקל עם נטייה להתחזקות. טווח המסחר לשבוע הקרוב 3.98 3.85.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.