דניה סיבוס מנהלת מגעים למכירת חלק מכביש 431

אפריקה ישראל מעוניינת להשאיר בידה את ניהול הכביש ■ גורמים בשוק המוסדי: דניה סיבוס דורשת לפי שעה מחיר גבוה מדי המשקף תשואה נמוכה למדי ■ החברה מנהלת מגעים בנושא גם עם משקיע זר

קבוצת אפריקה ישראל שמה על המדף גם את כביש 431 של החברה הבת דניה סיבוס . ל"גלובס" נודע, כי לאחרונה דניה סיבוס פנתה למספר גופים מוסדיים בראשם קבוצות הביטוח והפיננסים מגדל ומנורה-מבטחים, בהצעה לרכישת נתח מיעוט של כמה עשרות אחוזים בכביש 431.

בין הגופים אליהם נעשתה הפניה ומתקיימים איתם מגעים בנושא נמצאים הגופים המוסדיים שנחשבים למקור הכסף הזמין ביותר במשק כרגע, והמחפשים אחר השקעות לטווח ארוך כך שיתאימו ככל הניתן להתחייבויות הפנסיוניות ארוכות הטווח שלהם כלפי עמיתיהם. עם זאת, גורמים בשוק המוסדי טוענים כי דניה סיבוס המנוהלת על ידי אילן בן גיגי והמחזיקה בכביש 431 באמצעות חברת נתיבי היובל דורשת לפי שעה מחיר גבוה מדי המשקף תשואה נמוכה למדי. בדניה סיבוס בחרו שלא להגיב.

ככל הידוע, אין בכוונת קבוצת אפריקה ישראל למכור את כל הכביש. היא מחפשת משקיע פיננסי שיחזיק בכ-20% עד 30% ממניות הכביש תוך שהיא תשאיר את הניהול בידיה. ככל הידוע ישנם מגעים בנושא עם מספר גופים, בהם גם משקיע זר שמתעניין בעסקה.

בפברואר השנה הושלמה בניית פרויקט כביש 431. היקף עלות העבודות הקבלניות שבוצעו בפרויקט הסתכם בכ-1.9 מיליארד שקל מתוכם היקף עלויות ההקמה מוערך בכ-1.5 מיליארד שקל. נכון לסוף הרבעון הראשון, לדניה סיבוס היה חוב לזמן ארוך בגין פרויקט כביש 431 בסך של כ-1.38 מיליארד שקל.

ואולם, באפריל דניה סיבוס הסדירה קבלת הלוואה לזמן ארוך מקונסורציום המורכב מתאגיד בנקאי וממספר משקיעים מוסדיים, בסך כולל של 1.33 מיליארד שקל ובריבית שנתית צמודה בשיעור של 4.27%. תקופת הזיכיון לכביש 431 הינה 25 שנים מהם 22.5 שנים בתקופת תפעול ותחזוקה.