בשעה 21:00 בערב פורסם ספר הבז', הסוקר את המצב הכלכלי בארה"ב ב-12 המחוזות של הפדרל ריזרב. על פי ספר הבז', נמשכת ההתכווצות של הכלכלה האמריקנית אך בקצב מעט נמוך יותר.
אנליסטים ציפו למעט "סימנים ירוקים" שיאותתו על יציאה מהמיתון אך החדשות בטובות ביותר שרואים בספר הבז' היא התייצבות ועצירה מסויימת בהתכווצות הכלכלית בחלק מהמחוזות.
על פי ספר הבז', המכירות הקמעונאיות נשארו ברמה נמוכה, חוזים בין מפעלים רשמו ירידה והבנקים הלוו מעט פחות לעסקים ברחבי ארה"ב.
אות התקווה המשמעותי ביותר שעולה מהספר הוא העובדה שעסקים מוצאים דרכים יצירתיות להורדת משכורות והטבות לעובדים במקום להוריד שכר ישירות ולפטר עובדים. כלכלנים ציינו כי ככל שהמשכורות נלחצות כלפי מטה, האיום של דיפלציה עדיין נשאר בתוקף. שוק העבודה האמריקני נותר חלש.
המשקיעים המחפשים מעט נקודות אור יכולים להתעודד מעלייה בפעילות הייצור בריצ'מונד, שיקגו וקנזס סיטי. בסנט לואיס ודאלאס לעומת זאת נרשמה ירידה מתונה כשירידה חדה יותר נרשמה בפילדלפיה ומינאפוליס.
ענף הרכב הוביל לירידה של 2.5% בהזמנת סחורות בנות קיימא
ב-15:30, שעון ישראל, פורסם דו"ח בנוגע להזמנות סחורות בנות-קיימא בחודש יוני. ההזמנות בחודש יוני ירדו ב-2.5% לעומת הערכות הכלכלנים, לירידה של 0.6% בלבד בחודש יוני.
הירידה באה לאחר עלייה עלייה של 1.3% בחודש מאי נתון שעודכן כלפי מעלה לאחר שבחוש שעבר נרשמה עלייה של 1.8%.זוהי הירידה ביותר בהזמנות מוצרים ברי קיימא מאז חודש ינואר.
עיקר ההתכווצות נבעה מסגירת מפעלים בתחום הרכב והתחבורה שהביקוש בו ירד ב-12.8%.
מדד הליבה שמסנן את השפעות תחום התחבורה הפתיע את האנליסטים ועלה ב-1.1% לעומת צפי כי יוותר ללא שינוי. תחום נוסף שנרשמה בו ירידה בביקוש הוא תחום המחשוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.