בעקבות הליקויים: טבע סגרה קו ייצור מוצרי הווטרינריה בארה"ב

במסגרת פשרה עם ה-FDA שכפופה לאישור ביהמ"ש, טבע תשהה שיווק מוצרי וטרינריה בארה"ב ■ טבע: אנחנו פועלים לתיקון הליקויים ■ אם טבע תפר את ההסכם עם ה-FDA, היא עשויה לשלם קנסות של עד 7.5 מיליון דולר בשנה ולהסתכן באיסוף מוצריה מהמדפים

טבע הגיעה לסיכום עם מנהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, לפיו חטיבת מוצרי הווטריניריה לא תמכור את תרופותיה עד שהחברה תתקן את הבעיות בייצור - כך על-פי סוכנויות הידיעות "רויטרס" ו"דאו ג'ונס". כפי שדווח ב"גלובס" כבר ביום שישי, טבע נתבעת בגין תרופות פגומות בחטיבת הווטרינריה בארה"ב, הגדולה בתחומה בארה"ב. על פי אתר חדשות מקומי ("חדשות סנט ג'וזף אונליין"), המפעל נסגר.

ה-FDA ציין כי הגישה צו מחייב בהסכמה לבית המשפט שלפיו יתאפשר פיקוח על החטיבה, וכי חידוש הייצור וההפצה במפעל יהיה כפוף לאישורו. מנהל המזון והתרופות מצא הפרות "משמעותיות" של תקנות הייצור במהלך בדיקות שערך בין 2007 ל-2009 במפעל של החברה בסנט גו'זף, מיזורי. הצו כפוף לאישור בית המשפט.

דוברת טבע בארה"ב ציינה כי הצו בהסכמה להשהות את מכירות התרופות הווטרינריות "אינו בעל השפעה מהותית". טבע לא מסרה פרטים לגבי מכירות החטיבה, אשר מייצרת מגוון גלולות, ויטמינים ותרופות לכלבים, חתולים, סוסים ובקר. במסחר המאוחר בנאסד"ק ביום שישי ירדה תעודת הפיקדון האמריקנית של טבע ב-1% ל-52.81 דולר, לאחר שבאחרונה נסחרה ברמת שיא.

"טבע מצטערת על הליקויים בנהלי הייצור וכבר יזמנו פעולות לתיקון, על מנת להבטיח שמלא במהירות את כל דרישות הפיקוח", אמרה הדוברת. הפעולות שננקטו כוללות ניתוח המוצרים המיוצרים, הקניית מיומנויות מחודשת לעובדי הייצור ובדיקת תקפות התהליכים והציוד. מייקל צ'אפל, מפקח לענייני רגולציה ב-FDA צוטט באומרו כי "הווטרינרים ובעלי חיות מחמד יכולים להיות בטוחים כי ה-FDA יחקור וינקט בצעדים משפטיים נגד חברות המייצרות תרופות לבעלי חיים תחת תנאים ובקרות שאינם הולמים כדי להבטיח את בטיחותן ואיכותן".

על פי האישומים של ה-FDA, טבע לא פסלה מוצרים ללא התוויות ספציפיות, לא הבטיחה שלמוצרים יש "זהות, יכולת, איכות וטוהר" אותם הם אמורים היו לייצג, לא ניהלה תחזוקת ציוד הולמת ולא מיסדה חטיבת בקרת איכות. לדברי מנהל המזון והתרופות האמריקניות, ליקויים עתידיים עשויים לעלות לטבע בקנסות של עד 7.5 מיליון דולר בשנה (לפי 20 אלף דולר ליום עבור הפרה ו-25 אלך דולר לכל משלוח פגום). אם תפר את צו ההשעייה, המנהל עשוי לאסוף את מוצריה מהמדפים.

יצוין, כי על-פי דיווחי סוכנויות הידיעות בעבר, 68 עובדים במפעל פוטרו בינואר 2008 כדי לממן הקמתו מחדש של אולם ייצור סטרילי בעלות של 13.5 מיליון דולר, על מנת לעמוד בסטנדרטים של מנהל המזון והתרופות. האולם נפתח מחדש באוקטובר האחרון בכוונה להעסיק מחדש את המפוטרים.

טבע מסרה בתגובה כי המפעל לא נסגר אך הייצור בו הושהה.

טבע