מדדי המניות בוול סטריט עלו היום ב-1.2-1.4% בעקבות פרסום
נתוני התעסוקה בארה"ב. הנתונים הפתיעו והראו על התכווצות מתונה מהצפוי בשוק העבודה וכן על ירידה בלתי צפויה בשיעור האבטלה. הנתונים שלחו את המדדים לעליות שהלכו והתחזקו לאורך שעות היום, אולם בשעה האחרונה למסחר התמתן במעט הסנטימנט החיובי. בסיכום שבועי, עלה ה-S&P 500 ב-2.3% והדאו ג'ונס הוסיף 2.2% לרמתו הגבוהה ביותר מתחילת השנה.
רק 247 אלף משרות נגרעו משוק העבודה ביולי, בעוד שהצפי היה לירידה של 325 אלף משרות. שיעור האבטלה היה אמור לעלות ל-9.6% לפי ההערכות המוקדמות, אך במקום זאת האבטלה דווקא ירדה ל-9.4% מ-9.5% ביוני.
הנתונים לא השפיעו רק על שוקי המניות. ציפיות הסוחרים להעלאת ריבית ה'פד' התגברו, הדולר התחזק בשוק המט"ח ואגרות החוב הממשלתיות ירדו ובמקביל התשואה עליהן עלתה. התשואה על האג"ח ל-10 שנים עלתה ב-10 נקודות בסיס ל-3.85%. במסחר בחוזים העתידיים על הנפט, ירד מחירו של הזהב השחור בדולר אחד ל-70.9 דולר לחבית.
גם דו"חות כספיים טובים של ענקית הביטוח AIG, אשר רשמה רווח רבעוני לראשונה מאז 2007, תרמו לסנטימנט החיובי בשווקים, שכן הדו"חות מזכירים למשקיעים את עונת הדו"חות הטובה באופן יחסי שהם חוו בשבועות האחרונים. הרבעון השני הוא אמנם הרבעון ה-8 ברציפות שרווחי החברות ב-S&P 500 רושמים ירידה, וזהו נתון שיא לכשעצמו, אולם המשקיעים מתעניינים יותר בהשוואות לתחזיות המוקדמות; והתמונה אכן מעודדת: מבין 444 החברות ב-S&P 500 שפירסמו עד כה את הדו"חות, כ-75% היכו את תחזיות האנליסטים בשורה התחתונה (הרווח למניה).
דאו ג'ונס ■ נאסד"ק ■ S&P 500
המיתון נגמר?
כאמור, נתוני התעסוקה הראו כי 247 אלף משרות נגרעו ביולי, לאחר גריעה של 443 אלף משרות בחודש שעבר. גם הנתונים של חודשים מאי-יוני עודכנו מעלה, איתות לשיפור בשוק העבודה. השיפור בא לידי ביטוי בכל המגזרים - מהייצור דרך הפיננסים ועד השירותים, כאשר במגזר הציבורי נרשמה אף עלייה במספר המשרות. כמו כן, שיעור האבטלה ירד לראשונה מאז אפריל 2008 לרמה של 9.4%.
התגובות לנתונים המפתיעים לא איחרו לבוא. נשיא ארה"ב, ברק אובמה, התפאר כי קצב גריעת המשרות נמוך בכמחצית מזה שהיה כשנכנס למשרד וציין כי "הכלכלכה בכיוון הנכון". ג'פרי פרנקל, בכיר בלשכה הלאומית למחקר כלכלי, הגדיל לעשות ואמר כי ייתכן וכלכלת ארה"ב יצאה מהמיתון בחודש יולי. נזכיר כי הלשכה היא הגוף הקובע מתי ארה"ב נכנסת ויוצאת מתקופות מיתון. הלשכה חזתה במדויק בשלהי 2007 כי ארה"ב נכנסה למיתון בדצמבר 2007, וכעת נראה כי המצב השתנה לחלוטין.
"במשך חודשים רבים לא מצאתי סיבה לומר שהגענו לתחתית, אך הנתונים של היום גורמים לי לומר זאת", ציין פרנקל. עם זאת, הוא הזהיר כי ייתכן מצב של "תחתית כפולה", כלומר של הידרדרות נוספת במצב הכלכלה האמריקנית לפני שתגיע ההתאוששות הסופית והמיוחלת.
מי שהכריז גם כן על סיום המיתון בארה"ב הוא בנק ההשקעות הבריטי ברקליס קפיטל, אשר מסר כי הן ארה"ב והן גרמניה כבר יצאו מהמיתון, וכי המיתון העולמי הסתיים. "חודש יוני היה החודש האחרון בו ארה"ב הייתה שרויה במיתון", אומר ראש מחלקת המחקר בברקליס, כריסטיאן ברודה. "ההתאוששות שהחלה באסיה בתחילת השנה הפכה להתאוששות של ממש בכל העולם".
עוד בזירת המאקרו, הערב פורסם נתון האשראי הצרכני בארה"ב לחודש יוני, אשר רשם ירידה של 10.3 מיליארד דולר בעוד שהצפי היה לירידה של 5 מיליארד דולר בלבד.
הרווח המיוחל של AIG
AIG דיווחה על רווח נקי של 1.8 מיליארד דולר ברבעון השני של 2009. זהו הרבעון הראשון שהחברה רושמת בו רווח מאז הרבעון השלישי של שנת 2007. מדווחת נוספת בענף הפיננסים היא מבטחת האג"ח אמבק , אשר מניותיה נסחרות תחת לחץ לאחר שהחברה עברה להפסד של 2.4 מיליארד דולר לעומת רווח של 823 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
מניות הבנייה בלטו היום לחיוב לאחר שבנק ההשקעות גולדמן זאקס הכניס את מניית DR הורטון לרשימת המניות המועדפות שלו ("conviction buy list"). זהו סימן נוסף למי שמחפש ניצני התאוששות בשוק הדיור, אשר מהווה את ליבת המיתון הכלכלי הנוכחי. מניותיהן של חברות הבנייה לנר , פולטי הומס , טול ברדרס ו-KB הום בולטות בעליות חדות.
שלושה סוכני מכירות לשעבר בחברת HP תובעים את החברה על כך שלא שילמה עמלות ובונוסים על מכירות ל-5,000 סוכני מכירות של החברה. אחד התובעים טוען כי HP חייבת לו בלבד כ-30 אלף דולר בעמלות ובונוסים שלא שולמו.
חברת המשכנתאות שהולאמה, פאני מיי , לא יוצאת מהבור. החברה רשמה ברבעון השני הפסד של 14.8 מיליאד דולר. ההפסד נובע מחדלות פירעון של משכנתאות רבות בעקבות עלייה חדה באבטלה בארה"ב. החברה ביקשה מהממשל האמריקני סיוע נוסף בסך של 10.7 מיליארד דולר על מנת שלא לפשוט רגל.
שר התעשייה והמסחר השוודי אמר הים כי פורד צפויה להשלים את מכירת חברת המכוניות השוודית שבבעלותה, וולבו, עד סוף השנה.
טאואר זינקה בכ-60% השבוע
טבע תובעת את מריל לינץ', זרוע ההשקעות של בנק אוף אמריקה , על כך שמכרה לה בזמן היותה בית השקעות עצמאי ני"ע מסוג ARS (ני"ע בריבית משתנה הנקבעת במכרז) והסבה לה נזקים כבדים של מיליוני דולרים, לאחר ששוק ה-ARS קפא בעקבות פרוץ משבר האשראי.
קרן פרימרה הודיעה היום כי פרשה מהמירוץ לרכישת חברת הסלולר פרטנר . מי שנשאר בתמונה הם שאול אלוביץ ואילן בן דב, ועם שניהם יימשכו המגעים בימים הקרובים.
מניית טאואר , שזינקה בכ-60% השבוע, המשיכה לבלוט בעקבות שמועה כי החברה חתמה על חוזה חדש בארה"ב ותודיע על כך בשבוע הבא. מטאואר נמסר בתגובה כי "החברה אינה מגיבה לשמועות". טאואר תפרסם ביום רביעי את דו"חותיה הכספיים לרבעון השני של השנה.
מלבד טאואר, בשבוע הבא תפרסמנה ישראליות נוספות את הדו"חות הרבעוניים, ובהן טופ אימג' , קמטק , אורכית וג'קדה .
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בניו-יורק]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.