החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה בספטמבר בבורסת הסחורות בניו-יורק ננעלו היום (ו') ב-67.51 דולר. בכך השלימו החוזים ירידה של 4.8% בשבוע - 4.3% מתוכם היום (ירידה יומית של 3.01 דולר). במהלך היום ירדו החוזים ל-67.12 דולר לחבית.
החשש מפני התמתנות בקצב התאוששות הכלכלה האמריקנית עליה הצביע מדד אמון הצרכנים הביאה לנפילה במחיר הנפט וללחץ של מוכרים של החוזים העתידיים. הסוחרים היום מימשו רווחים, במה שנראה כהערכה מצידם, לאחר עלייה של יותר מ-50% מתחילת השנה, שהרמה הנוכחית בה נסחר הנפט אינה מגובה בנתונים מהותיים המצדיקה אותה.
בקריאה המקדימה של מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש אוגוסט, ירד המדד ל-63.2 נקודות. הציפיות חזו כי המדד יעלה ל-69 נקודות מ-66 נקודות ביולי.
"הנפט, כמו גם שוק המניות, יורד היום והקטליזטור לכך הוא אמון הצרכנים", אמר לפורטל הפיננסי מרקט ווטש ג'יימס קורדייר, נשיא קבוצת ליברטי סחר. "אם אמון הצרכנים בדעיכה, כך גם הצריכה הפרטית". לדבריו, המסחר בנפט הפך "בעיקרו לספוקלטיבי": "רמת ה-72 דולר לחבית אותה ראינו לאחרונה - מהווה לדעתנו רמת שיא".
טריק זהיר, חבר הנהלה בטייצ'י יועצי הון, ציין בסקירתו כי "לאור חולשת השוק והתחזקות הדולר, הנפט נחלש ובוודאי נראה ירידה בשוקי-ההון בשל אלמנטים דוביים". בשוקי המט"ח, יצוין, עלה הדולר מול מרבית המטבעות המובילים. בדרך כלל, הדבר מוביל להיחלשות הסחורות הנסחרות ברחבי העולם כשהן נקובות בדולרים, כיוון שאחרת הן הופכות ליקרות יותר עבור משקיעים זרים הנדרשים למטבע חוץ בעלות גבוהה יותר כדי לרכוש את הסחורה.
[לטבלת חוזים עתידיים]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.