5 משתמשים באתר ה
רשת החברתית פייסבוק הגישו לבית משפט בקליפורניה תביעה המאשימה את הנהלת האתר בהפרה של מספר חוקים המגינים על צנעת הפרט - כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל".
בתביעה נטען כי פייסבוק אינה מעניקה פיצוי הולם למשתמשיה על האיסוף והשימוש שהיא עושה במידע שלהם, וכי היא מפירה את חוקי הגנת הצרכן בכך שהיא מוסרת מידע זה לגורם צד שלישי כגון גופי פרסום שונים.
"התובעים, כמו גם הציבור הרחב, שואפים לרמה של פרטיות שפייסבוק אינה מספקת להם במדיניותה, באופן התנהלותה ובטכנולוגיה שהיא מפעילה", נכתב בתביעה.
5 התובעים - צלם, שחקנית ו-3 סטודנטים - דורשים מפייסבוק פיצויים בשיעור שיוכרע על-ידי חבר מושבעים.
דובר פייסבוק מסר כי "לתביעה אין כל צידוק, ופייסבוק מתכוונת להשיב מלחמה".
התביעה מגיעה בתקופה בה רשויות החוק בקנדה דורשות מפייסבוק לעשות מספר שינויים במדיניות הפרטיות שלה ולאפשר למשתמשים בין השאר למחוק לצמיתות את חשבונם, על המידע הנאגר בו, במקרה של עזיבת הרשת החברתית.
לאחרונה גוברות הקריאות התובעות מפייסבוק לחשוף את האופן בו היא משתמשת במידע, במיוחד כאשר מעורב בעניין צד שלישי - לרוב גופים מסחריים וחברות תוכנה המפתחות יישומים עבור האתר. פייסבוק טוענת כי היא לא מסתירה איזה מידע היא חולקת ועם מי.
מוקדם יותר השנה גרר נסיון של החברה לשנות את תנאי השימוש באתר גל תגובות, שטענו כי פייסבוק מנסה להעמיק את אחזקתה במידע אודות משתמשיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.