הדולר התחזק בשל הירידות בשוקי המניות: עלה ל-3.832 שקלים

האירו היציג התחזק ב-0.2% ל-5.409 שקלים ■ וורן באפט ופימקו תמימי דעים: הדולר ייחלש בטווח הארוך בשל הזרמות הכספים המאסיביות של הממשל האמריקני

הדולר עלה היום (ד') מול השקל בעקבות התחזקותו בשוק המט"ח העולמי, בעוד המשקיעים בעולם נוהרים לדולר בשל הירידות בשוקי המניות. גם נתוני מאקרו חזקים שפורסמו בישראל לא הצליחו לחזק את השקל, שכן את מרכז הבמה תפסו היום הירידות בשוקי המניות שהדגישו שוב את חשיבותו של הדולר בחוף מבטחים עבור המשקיעים בתקופות של סנטימנט שלילי בשווקים.

הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע ב-3.832 שקלים. האירו היציג התחזק ב-0.19% ל-5.4096 שקלים. בשוק המט"ח העולמי, הדולר מוסיף 0.1% מול האירו ו-0.8% מול הליש"ט. "מהלך מעל 3.87 שקלים ילמד על עלייה לכיוון ההתנגדות ב-3.98-4.02 שקלים", אומר זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", אשר מציין את 3.75 שקלים כרמת תמיכה לתקופה הקרובה.

המדד המשולב לבחינת המשק זינק ב-1.2% ביולי, מה שמעיד על יציאת המשק מהמיתון. כך עולה מנתוני בנק ישראל, אשר ציין כי "מסתמנת תפנית בפעילות הכלכלית". במקביל, שירות התעסוקה דיווח כי בחודש יולי חלה ירידה במספר דורשי העבודה החדשים, מה שמעיד על שיופר גם בשוק התעסוקה.

אך למרות הנתונים הטובים, שביום רגיל היו ככל הנראה תומכים בהתחזקות השקל, מאפיל הסנטימנט השלילי בשוקי המניות שגורמים לדולר להתחזק בעולם. למרות ההתחזקות היום, פימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם, מזהירה מפני היחלשות הדולר בטווח הארוך יותר, בשל ההתערבות המאסיבית של הממשל האמריקנית בחודשי המשבר.

"משקיעים צריכים לשקול בכובד ראש לנצל תקופות בהן הדולר חזק כדי לגוון את חשיפתם למטבעות אחרים", כתב האנליסט קרטיס ממבורן בסקירה חדשה. "הממשל האמריקני הציף את המשק בדולרים בתגובה למשבר העולמי מה שהקטין את הביקושים לדולר".

גם המשקיע האגדי וורן באפט מזהיר היום במאמר שכתב בעיתון "ניו יורק טיימס" מפני היחלשות הדולר. לדבריו, הזרמות הכספים המאסיביות של הממשל האמריקני יקפיצו את הגירעון התקציבי השנה ל-13% מהתוצר, כך שיחס החוב-תוצר יעלה ל-56%. הוא קרא לקונגרס לפעול על מנת למתן את השלכות ההתערבות המאסיבית בשווקים.

"הזרמות הדולרים יחלישו ללא ספק את כוחו של הדולר", אומר באפט. "עתידו של הדולר תלוי בקונגרס". נזכיר כי ממשל אובמה השיק בתחילת השנה תכנית תמרוץ בהיקף 787 מיליארד דולר, ובנוסף הפדרל ריזרב הזרים כמעט 1.5 טריליון דולר לשווקים במסגרת תכניות לרכישת ני"ע מגובי משכנתאות ואג"ח ממשלתיות וקונצרניות, במטרה להקל על מחנק האשראי ולייצב את שוק הדיור.