השקל נחלש היום (ו') מול הדולר והאירו וסגר את השבוע בהיחלשות קלה של 0.1% מול הדולר ובירידה של כ-0.5% מול האירו. הדולר הוסיף 0.6% ושערו היציג נקבע ב-3.822 שקלים; האירו היציג טיפס ב-1.16% ל-5.4798 שקלים.
היחלשות השקל לוותה גם היום במחזור מסחר דליל יחסית, כפי שהיה בשבוע האחרון. חופשת הקיץ בעיצומה ומחזורי המסחר בשוק נמוכים יחסית. הדולר נסחר במרבית ימי השבוע מתחת ל-3.8 שקלים כאשר ל"גלובס" נודע כי מרבית הגופים הזרים הפעילים בשוק מחזיקים בפוזיציות שורט על הדולר. במהלך השבוע התערב בנק ישראל בשוק ורכש עשרות מיליוני דולרים כאשר המטבע האמריקני ירד קרוב ל-3.78 שקלים.
בנק ישראל העלה השבוע את הריבית ב-0.25% ל-0.75% ובכך היה לבנק המרכזי הראשון בעולם להעלות את הריבית. העלאת הריבית הרחיבה את פער הריביות בין ישראל וארה"ב ל-0.5-0.75% ותרמה להיחלשות הדולר, לפחות באופן זמני עד שהוא התערב בשוק על מנת לחזק את הדולר מעל ל-3.78 שקלים. בבנק הפועלים מעריכים כי הריבת בארץ תמשיך לעלות, אולם לדבר תהיה השפעה מוגבלת על השקל בגלל התערבות בנק ישראל בשוק.
"העלייה ברמת האינפלציה וההתאוששות הכלכלית צפויים להוביל להעלאות נוספות של הריבית השקלית בהמשך ולהרחבת פער הריביות", אומרים כלכלני הבנק בסקירתם השבועית על שוק ההון. "מנגד, גם השבוע בנק ישראל התערב במסחר, ורכש מט"ח אך בהיקפים צנועים יחסית. זאת, בשילוב התחזקותו של הדולר בעולם, מנעו השבוע תיסוף חד יותר". בבנק מעריכים כי השקל ייסחר במגמה מעורבת בתקופה הקרובה בשל הגורמים המעורבים המשפיעים על המסחר, שצוינו לעיל.
פעילים בשוק סימנו השבוע את רמת ה-3.8 שקלים כרמה עליה נאבק בנק ישראל מול הספקולנטים. אחד הפעילים ציין בפנינו השבוע כי בפעמים האחרונות שבנק ישראל רכש דולרים היה זה סביב שער 3.785 שקלים. רמת ה-3.8 שקלים נחצתה כלפי מטה מספר פעמים השנה, בעיקר מסוף יולי, אולם בכל פעם הדולר שב מעל רמה זו כעבור ימים ספורים.
"ייתכן והתערבותו של בנק ישראל ברמה זו ו/או חשש המשקיעים מהתערבות שכזו סייעו עד כה לדולר להיוותר מעל רמה זו", אומרים כלכלני בנק לאומי. "נציין כי השבוע היו מחזורי המסחר בדולר-שקל נמוכים יחסית, בשל חופשות הקיץ של המשקיעים. גם פקיעת האופציות שקל-דולר שחלה השבוע לא הגדילה את מחזורי המסחר באופן משמעותי". בבנק לאומי מעריכים כי המגמה הכללית היא היחלשות הדולר, שכן "העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.