היום, כמדי יום א' לא מתקיים מסחר בשוק המט"ח המקומי. האופציות על הדולר הנסחרות בבורסה בת"א משקפות לו התחזקות קלה של 0.2% לרמה של 3.77 שקלים לעומת הרמה בה נקבע השער היציג ב-3.762 שקלים ביום ו' האחרון.
בנק ישראל פירסם הבוקר (א') את הנתונים המסכמים את הפעילות בשוק המט"ח בחודש אוגוסט 2009 מהם עולה כי השקל פוחת מול הדולר בשיעור של כ-0.6% ומול האירו בשיעור של כ-1.8%. מתחילת השנה פוחת השקל מול הדולר בשיעור של כ-0.2%. מול האירו ומול שער החליפין הנומינלי האפקטיבי פוחת השקל מתחילת השנה בשיעורים של 2.7% ו-2.3% בהתאמה.
בנוסף, נפח המסחר בעסקות המרה הסתכם בחודש אוגוסט בכ-40 מיליארד דולר, מעט יותר מהממוצע החודשי מתחילת השנה שהסתכם בכ-36 מיליארד דולר. ביולי עמד הנפח על כ-38 מיליארד דולר.
נפח המסחר באופציות למט"ח "מעבר לדלפק" (אופציות שלא נסחרות בבורסה לני"ע) הסתכם בכ-10 מיליארד דולר בהשוואה לממוצע חודשי של כ-9 מיליארד דולר מתחילת השנה. נפח המסחר בעסקאות החלף בחודש אוגוסט ירד לכ-43 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-53 מיליארד דולר ביולי. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) בחודש אוגוסט עמד על כ-54% בהשוואה לכ-61% בחודש יולי.
בבנק ישראל מציינים כי בחודש אוגוסט חלה עלייה בתנודתיות שער החליפין של השקל בהשוואה לחודש הקודם. התנודתיות הצפויה, המשתקפת בסטיית התקן הגלומה באופציות שקל/דולר, עלתה גם כן בהשוואה לחודש הקודם. סטיית התקן של השינוי בשער החליפין עלתה בחודש אוגוסט 2009 לרמה של כ-15%, בהשוואה לכ-10% ביולי 2009, זאת בעיקר לאור שינוי יומי חד בשע"ח ב-4 באוגוסט.
סטיית התקן הגלומה במסחר באופציות על שקל/דולר "מעבר לדלפק" - המייצגת את התנודתיות הצפויה בשער החליפין - עמדה בחודש אוגוסט 2009 על כ-14% בממוצע, בהשוואה לכ-12% ביולי 2009. לשם השוואה, סטיות התקן הגלומות באופציות על מט"ח בחודש אוגוסט 2009 בשווקים המתעוררים ובשווקים המפותחים עמדו על רמות ממוצעות של כ-14.5% וכ-13.6%, בהתאמה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.