המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ג') בעליות שערים נאות, כשמדד הדאו ג'ונס עלה ב-1.36%, מדד ה-S&P 500 ננעל בעלייה של 1.37% ומדד הנאסד"ק הוביל את העליות וסיים את יום המסחר בעלייה של 1.71%. העליות בוול סטריט באו על רקע תקוות מחודשות להתאוששות גלובלית לאחר שהבנק המרכזי של אוסטרליה הפתיע והעלה את הריבית מרמת שפל של 49 שנה, ואותת כי יש בכוונתו להמשיך בהידוק המוניטרי.
מחירו של הזהב ננעל בשיא כל הזמנים על מחיר של 1,039.7 דולר לאונקייה, כאשר הציפיות לאינפלציה מגבירות את הביקושים לו. במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על נפט גולמי למסירה בנובמבר ננעלו בעלייה של 0.6% ל-70.9 דולר לחבית.
"מדד הפחד" ("ויקס") צנח ב-4.4% ותיאר היטב את הלך הרוח של המשקיעים, שנכנסים לשוקי המניות ומורידים את מפלס הפחד.
כאמור, הבנק המרכזי של אוסטרליה הצטרף היום לבנק ישראל והיה לבנק המרכזי השני בעולם להעלות את הריבית לאור ההתאוששות הכלכלית. הבנק העלה את הריבית ב-0.25% ל-3.25% בניגוד לתחזיות המוקדמות, שכן בשוק ציפו כי הוא יותיר את הריבית על כנה. הבנק חתך את הריבית מרמה של 7.25% בספטמבר 2008 לשפל של 3% בלבד באפריל האחרון. אולם כעת, משמתרבים הסימנים להתאוששות כלכלית, הבנק חוזר להעלות את הריבית ואותת כי יש בכוונתו להמשיך בקו זה. "הסיכון להתכווצות כלכלית חמורה חלף", נכתב בהודעת הבנק המרכזי.
לעומת זאת, וויליאם דדלי, נשיא שלוחת הפדרל ריזרב בניו יורק, טוען כי יש לשמור על הריבית בארה"ב ברמת שפל של 0-0.25% שכן הסיכון לדפלציה הינו בעייתי ויש לתמוך בצמיחה הכלכלית. "ההתמקדות שלנו בטווח הקצר צריכה להיות שמירה על מדיניות מוניטרית מרחיבה לתקופה ממושכת", אמר דדלי בנאום שנשא אמש (ב') בניו יורק. דדלי ציין גם כי שיעור האבטלה בארה"ב גבוה מדי וכי "ישנו סיכון מהותי לדפלציה", מה שמבהיר בגלוי על עמדתו המוניטרית: הסיכון לצמיחה עדיין קיים, הסיכון לאינפלציה לא בשטח - ולכן אסור לחשוב על העלאת ריבית לפי שעה.באשר לצמיחה הכלכלית, דדלי אינו איש בשורה. כמו כלכלנים ואנשי ממשל רבים בארה"ב, גם הוא מעריך ש"הצמיחה לא תהיה חזקה דיו" כדי לתמוך בירידה מהירה בשיעור האבטלה.
ובמקביל לו, הכלכלן זוכה פרס הנובל, ג'וזף שטיגליץ. אמר כי שיעור האבטלה בארה"ב ימשיך לעלות וצריך להיות במוקד העניינים של קובעי המדיניות, והעליות בשוק המניות ת מראות שהמשקיעים מגזימים בציפיות להתאוששות כלכלית". "למעשה", אמר שטיגליץ בראיון טלוויזיוני ל"בלומברג", "יש סיכונים רבים בהמשך", וציין את שוק הדיור, הנדל"ן המסחרי ואי-יכולתם של הצרכנים לשלם את חובותיהם בכרטיסי האשראי בשל האבטלה הגואה.
ממשיכים לתמרץ
ובוושינגטון - נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שוקל תמהיל של תוכניות תמרוץ וקיצוצי מס בתגובה להתרחבות האבטלה, "אך ההיקף אינו מגיע לרמה של תוכנית חילוץ נוספת, שנייה במספר". כך אמר הערב דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, בוושינגטון. גיבס אישר כי אובמה ידרוש מהקונגרס להרחיב את תוכנית הטבות המס בסך 8,000 דולר למי שרוכש לראשונה בית בארה"ב, תוכנית שצפויה להסתיים בסוף נובמבר ומהווה תוכנית מפתח של הממשל לתמיכה בשוק הדיור בארה"ב. אובמה ידרוש גם להאריך את תוכניות הסובסידיה לדמי האבטלה ולביטוח הרפואי למובטלים. גיבס הוסיף כי צוות הכלכלה של אובמה בוחן באופן נרחב את האפשרויות העומדות בפנים לשם עידוד הפעילות הכלכלית בארה"ב.
היום לא פורסמו נתוני מאקרו
משרד האוצר האמריקני סיים היום בהצלחה גיוס של 39 מיליארד דולר באג"ח ממשלתיות ל-3 שנים בריבית של 1.445%.
שני חוזים חדשים לאלווריון
יצרנית הדשנים האמריקנית, מוזאיק , דיווחה אמש, בסיום המסחר, כי הרווח ברבעון הפיסקלי הראשון של 2010 צנח בכ-90% ל-100.6 מיליון דולר, או 23 סנט למניה, לעומת צפי לרווח של 35 סנט למניה.
בואינג פרסמה אזהרת רווח: הודיעה כי תפחית מיליארד דולר ברבעון השלישי זאת, על רקע עליית מחירי הייצור ותנאי השוק הקשים המשפיעים לרעה על תוכנית הייצור של מטוס ה-747-8 וגורמים לה לעיכוב של שנתיים וחצי.
על רקע העליות במחירי הנפט וכן במחירי המתכות, ענקית האלומיניום, אלקואה , שתדווח מחר, וענקית הנפט, אקסון מובייל , ריכזו עניין. אקסון דיווחה כי תרכוש נתח משדה נפט ענק בגאנה תמורת 4 מיליארד דולר.
חברה בת של ענקית התקשורת האמריקנית קלירווייר (סימול: CLWR) לוקחת את אלווריון הישראלית לספרד, יחד עם חברת ZTE, שם הן יקימו את התשתית לפרישת רשת תקשורת מסחרית אלחוטית מהדור הרביעי בשנת 2010. היקף העסקה לא פורסם אולם ההערכה היא כי לא מדובר בחוזה גדול, אלא חשיבות ההסכם היא בחבירה לחברה גדולה כמו קלירווייר.
בנוסף, דיווחה היום אלווריון כי זכתה בפרויקט של חברת הטלקום המובילה בקניה, סאפריקום לפריסת רשתות WiMAX ברחבי קנייה, כאשר שווי השלב הראשון בו יונחו התשתיות לחיבורה של קניה לפס רחב שוויו מעל ל-12 מיליון דולר.
חברת רדוור העלתה את תחזיותיה לרבעון השלישי של 2009. החברה, ספקית מובילה של פתרונות בתחום אינטגרציה של אפליקציות הודיעה כי הכנסותיה יגיעו לרמות שיא וינועו בין 28.8-29 מיליון דולר לעומת תחזית קודמת להכנסות של 27.3-27.7 מיליון דולר עליהם דיווחה החברה בסיום הרבעון השני. גם הרווח המתואם למניה צפוי לעלות וכעת מעריכה החברה כי יסתכם ב-9-10 סנט למניה לעומת תחזית קודמת ל-5-6 סנט למניה, למעשה מדובר ברווח כפול מזה שנחזה בסוף הרבעון הקודם.
עונת הדו"חות הכספיים מורגשת היטב בשוק, כאשר מחר יחלו לזרום הדו"חות, אשר ישפיעו על המסחר בשבועות הקרובים. מהזווית הישראלית, מספר חברות כבר דיווחו על מועדי פרסום הדו"חות שלהן, כדוגמת סרגון שתפרסם את הדו"חות ב-26 באוקטובר, איזיצ'יפ שתדווח ב-29 לאוקטובר ומג'יק שתפרסם ב-4 בנובמבר.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.