פישר לא התערב גם היום: הדולר ירד ב-0.13% ל-3.709 שקלים

האירו נותר כמעט ללא שינוי ונקבע בשער יציג של 5.523 שקלים ■ בשוק מסמנים את רף ה-3.7 שקלים כרמה פסיכולוגית שעשויה להניע את בנק ישראל להתערב

הדולר נסחר היום (ד') בהיחלשות מול השקל, ושערו היציג נקבע מתחת ל-3.71 שקלים, כאשר בשוק המשיכו להמתין בדריכות לראות האם בנק ישראל יתערב וירכוש דולרים. אתמול ירד הדולר לשפל של 10 חודשים מול השקל ובחדרי העסקאות היו מוכנים כבר להתערבות נוספת של בנק ישראל. אך הבנק לא התערב בשל התחזקות האירו מול השקל. נזכיר כי בנק ישראל בוחן את סל המטבעות, או את שער החליפין האפקטיבי כפי שהוא מכנה זאת, בבואו לשקול התערבות בשוק המט"ח. כיוון שהשקל נחלש מול האירו והתחזק מול הדולר, שער החליפין האפקטיבי נותר יציב ובבנק ישראל לא מצאו סיבה להתערב במסחר.

הדולר איבד היום 0.13%, ושערו היציג נקבע ב-3.709 שקלים. האירו התחזק בשיעור מזערי של 0.02% לשער יציג של 5.523 שקלים. בשוק המט"ח העולמי הדולר נחלש מול האירו בכ-0.2% ונסחר סביב 1.489 ד' לאירו.

כזכור, בפעמים האחרונות שבנק ישראל התערב בשוק היה זה סביב רמת ה-3.72 שקלים. כעת מסמנים בשוק את ה-3.7 שקלים כרף פסיכולוגי שמתחתיו ייאלת הבנק להתערב כדי למנוע ביקורת מבית. "מבחינה פסיכולוגית, אם נראה קידומת של 3.69 שקלים, זה יניע את בנק ישראל להתערב", אומר לנו אחד הפעילים.

בשוק ממתינים גם לפרסום מדד המחירים לצרכן מחר (ה'), אשר צפוי להיוותר ללא שינוי, כאשר בשוק מעריכים כי במידה ותהיה הפתעה כלפי מעלה במדד - בנק ישראל יעלה את הריבית שוב בסוף החודש. זאת, על רקע פרסום הפרוטוקולים מישיבת הריבית האחרונה, בה הוחלט כזכור להותיר את הריבית על כנה. הפרוטוקולים חשפו כי 3 מתוך 4 חברי ההנהלה בבנק ישראל המליצו לנגיד סטנלי פישר להעלות את הריבית ב-0.25%, מה שאומר שישנו לחץ בבנק להעלות ריבית.

בשוק המט"ח העולמי, הדולר ממשיך לסבול מחולשה ונסחר בשפל של כ-14 חודשים על רקע ההערכות בשוק כי הריבית בארה"ב תיוותר אפסית עד סוף שנת 2010. גם התיאבון לסיכון של המשקיעים, הגובר והולך, גורם להם לזנוח אפיקים בטוחים כדוגמת הדולר ולהשקיע באפיקים מסוכנים יותר המניבים תשואה גבוהה יותר, כדוגמת המניות. סגן יו"ר הפדרל ריזרב, דונלד קון, אמר אמש כי כלכלת ארה"ב לא תתאושש במהירות מהמיתון הקשה, מה שהגביר את ההערכות בשוק כי הריבית תיוותר ברמת שפל לתקופה ממושכה. החוזים על הריבית מאותתים כי הריבית תיוותר אפסית לפחות עד סוף 2010.

[לאתר המט"ח]