בנק לאומיי פרסם אמש (ה') את סקירתו השבועית לשוק המקומי, ממנה עולות כמה נקודות מעניינות.
ראשית, בבנק מדגישים כי רמת המחירים הנוכחית בשוק המניות, המשתקפת ממכפיל הרווח החזוי, אינה נמוכה בהסתכלות היסטורית ועל כן נראה כי גם אם ימשכו בו עליות השערים, קצבן צפוי להיות מדוד. רמת התנודתיות צפויה להיוותר גבוהה, בציפייה לסימנים נוספים להתאוששות בתוצאות החברות בארץ ובחו"ל.
לגבי שוק אגרות החוב, הן באפיק השקלי והן באפיק הצמוד, ממשיכים בבנק להמליץ על השקעה באגרות-חוב בעלות טווח בינוני-ארוך. אטרקטיביות ההשקעה באפיק הקונצרני עודנה נמוכה.
בנוגע לדולר, חוזים בבנק את המשך היחלשותו מול השקל כתוצאה משילוב בין העלייה בתיאבון לסיכון לבין הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם.
פועלים: להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח
בנק הפועלים ממליץ בסקירתו השבועית להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח. כמו כן, ממליץ הבנק להצטייד בהגנות לרכיב המנייתי בתיקי ההשקעות במחירים נמוכים יחסית עקב הירידה שנרשמה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף מתחת לרף ה-20%.
בנוסף, על מנת לפזר את הסיכון בתיק הנכסים, ממליצים בבנק לבצע פיזור גיאוגרפי של הרכיב המנייתי. מבין השווקים הגלובליים, הפועלים מעניק משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל.
ביחס לדולר, מעריכים בפועלים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.
לאור האמור לעיל, ממליצים בבנק להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל אירו וליש"ט, על חשבון הדולר, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.