המסחר בשוק המט"ח המקומי התנהל במרבית שעות היום במגמה מעורבת וברגיעה יחסית, כשהדולר נחלש והאירו מתחזק. עם קביעת השערים היציגים נחלש הדולר ב-0.266% ונקבע ב-3.749 שקלים. האירו היציג לעומת זאת התחזק בשיעור של 0.13% ונקבע ב-5.6366 שקלים.
זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס": "הדולר נשאר יפה במסלול של עלייה - והתמיכה מעל 3.73 היא סימן שורי. עכשיו נדרש הדולר למהלך שורי ממשי יותר והוא חציה של רמת התנגדות. מהלך מעל 3.82 יחשב חציה של התנגדות חשובה וכתוצאה ממהלך כזה הדולר יוכל לעלות עליה נוספת. הגדרת המגמה של הדולר נשארת מגמת עליה עם תמיכה ב-3.73"
העליות בשוקי העולם, המשך הנתונים הכלכליים הטובים מסין ויפן והמשך התחזקות מחירי הסחורות בעולם מובילים להתחזקות של האירו כנגד הדולר ב-0.2% והצמד נסחר ברמה של 1.502 דולר לאירו. בכך מצליח האירו לפרוץ את רמת 1.5 הדולרים, לאחר שבימים האחרונים היו מספר ניסיונות שלא צלחו.
בהקשר זה נצטט את דברי שר האוצר האמריקני גייתנר, שאמר היום בפגישה עם כתבים יפניים בשגרירות ארה"ב: "אני מאמין בכל לבי שדולר חזק חשוב מאד לכלכלת ארה"ב". שר האוצר הוסיף כי ארה"ב מודעת היטב לעובדה שעליה להמשיך ולחזק את אמון המשקיעים בקובעי המדיניות הכלכלית.
במישור המקומי, ארגון ה-OECD קורא לבנק ישראל להפסיק את התערבותו בשוק המט"ח, כפי שנחשף אתמול ב"גלובס". בפעם האחרונה התערב הבנק המרכזי בשוק המט"ח לפני כשבועיים, כשרכש 30-40 מיליון דולר. בינתיים, אתמול נרשמה השפעה מחזקת מסוג אחר על הדולר, כשהתמורה ממכירת מניות גד זאבי בבזק הומרה לדולרים.
שר האוצר, שטייניץ אמר הבוקר בסקירה כלכלית לחברי ועדת הכספים כי הוא "משער שברבעון השלישי ישראל צמחה ביותר מ-1%" והוסיף, "שוב אני מדגיש - אנחנו בתחילת התאוששות, אך המשבר עדיין לא מאחורינו".
גורם נוסף להיחלשות הדולר בעולם היא הנתונים החזקים שפרסמה הבוקר סין מהם עולה כי התפוקה התעשייתית זינקה ב-16.1% באוקטובר, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. מדובר בעלייה החדה ביותר מאז חודש מארס. כמו כן, המכירות ברשתות הקמעונאיות עלו ב-16.2% באוקטובר והעודף המסחרי זינק כמעט פי 2 בהשוואה לחודש ספטמבר, לרמה של 24 מיליארד דולר, אם כי הגידול בייצוא המשיך להיחלש לקצב הגידול הנמוך ביותר השנה.
הסינים שולטים היטב במטבע הלאומי שלהם ולא מאפשרים ייסוף ביואן, שכן יואן חלש תומך בייצוא מסין וכידוע הכלכלה הסינית מתבססת על ייצוא למדינות העולם. עם זאת, הנתונים הכלכליים החזקים תומכים בייסוף היואן. ההערכה היא כי הגורמים הרשמיים בסין ממתינים להתחזקות של ממש בייצוא הסיני ואז יאפשרו את ייסוף היואן, בהדרגתיות כמובן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.