במסחר הבין בנקאי בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש היום (ה') מול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו. המטבע האמריקני התחזק מולו ב-0.372% ושערו היציג נקבע ב-3.776 שקלים, והאירו היציג הוסיף לערכו 0.496% ל-5.6901 שקלים.
מגמת הדולר בשוק המקומי היום תאמה למגמתו בזירה הגלובלית: האירו נחלש מולו ב-0.4% ל-1.506 דולר, והליש"ט נחלשת ב-1% ל-1.6531 דולר. הסיבה להתחזקות הדולר בעולם היא הסנטימנט השלילי בשוקי המניות. בהתאם לחודשים האחרונים גם היום נמשכה הקורלציה ההפוכה בין המניות והדולר - החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט מאבדים כ-1.1% מערכם, אם כי, נציין, לא יתקיים היום מסחר בוול סטריט לרגל חג ההודיה.
"3.75 שקלים מסומנת כרמת תמיכה", אומר לנו אחד הסוחרים בשוק. "בינתיים, בנק ישראל לא מורגש בשוק בתקופה האחרונה. בפעם האחרונה הוא התערב סביב ה-3.7 שקלים, כך ש-3.75 ש' לא מדאיג אותו. הוא משקיף מהצד".
בשוק המקומי ממתינים לרכישות אפשריות של דולרים על ידי חברות הדלק, שעשויות להתחיל כבר מחר, כמדי יום שישי האחרון של החודש. כמו כן, בתחילת שבוע הבא צפויות מכירות מצד הייצואנים.
בעוד שבשוק המקומי המסחר היה רגוע יחסית, בעולם מתחוללת דרמה לא קטנה. הבנק המרכזי של שווייץ התערב היום בשוק המט"ח שם לאחר שהפרנק השוויצרי התחזק מול הדולר לשיא של שנה וחצי. הצמד דולר-פרנק ירד מתחת לרמה של 1, מה שהניע התערבות של הבנק המרכזי והוא החל לרכוש דולרים. בעקבות כך, הפרנק החל להיחלש מעט מול הדולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.