הבנק המרכזי ברוסיה ("בנק רוסילי") הפחית היום (ו') את הריבית המרכזית (המכונה במדינה "ריבית מימון חוזר") לשפל של 8.75% במונחים שנתיים. מדובר בהורדת ריבית בשיעור 0.25%. זוהי הפחתת הריבית העשירית של הבנק מאז אפריל, אז עמדה על 13%.
בבנק מתכוונים להילחם במסחר הספוקליטיבי בריביות מט"ח על חשבון הרובל, מה שמכונה Carry Trade - גיוס אשראי במטבע הנושא ריבית נמוכה והשקעתו במדינה שהמטבע שלה נושא ריבית גבוהה. הורדת הריבית נועדה גם להקל על זרימת האשראי במשק הרוסי.
הבנק המרכזי במדינה הפחית גם את ריבית ה-Repo (הסכם רכש חוזר) שהוא גובה על הלוואות יומיות ושבועיות באותו שיעור ל-8% לשנה. הפחתות הריבית יכנסו לתוקפן ב-28 בחודש. הפחתת הריבית הפעם נמוכה פי 2 מהקצב בה הוריד את הריבית לאחרונה, אז הפחית את הריבית במחצית האחוז ב-24 בנובמבר.
"ההפחתה להוריד את הריבית עשויה לרכך את השפעתם של גורמים הלוחצים את ההתאוששות הכלכלית ועשויה להביא לנטייה לכיוון צמיחה בת-קיימא בתוצר המקומי הגולמי", נאמר בהודעת הבנק. "אם העלייה בנזילות הבנקים, הורדת הריבית עשויה להגביל תנועות הון זרות קצרות-טווח המובילות להפכפכות במסחר ברובל".
מגמת הפחתות הריבית החלה לאחר שרוסיה, יצואנית הנפט הגדולה בעולם, שקעה לתוך המיתון העמוק ביותר מאז החלה בתיעוד נתונים כלכליים ב-2005. כך למשל, ברבעון השני של השנה התכווצה ב-10.9% ברבעון השני במונחים שנתיים ו-8.9% בשלישי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.