אסיה נסחרת היום (ה') במגמה מעורבת למרות נעילה חיובית אמש בוול סטריט. הסיבה המרכזית לירידות השערים בחלק מהבורסות במזרח נעוצה בנתוני אינפלציה גבוהים מהצפוי בסין.
כאמור, האינפלציה בסין ממשיכה להשתולל: בפברואר היא רשמה עלייה של 2.7% לעומת פברואר 2009. קונצנזוס השוק היה לעלייה מתונה יותר בשיעור 2.4%. עיקר העלייה התלולה מהצפוי נעוצה בזינוק חד של 6.2% במחירי המזון. בתגובה, רושמות מניות הבנקאות והפיננסיים ירידות שערים. נציין לדוגמה את China Construction Bank .
ג'ינג אולריך, כלכלנית ב-JP מורגן שלוחת הונג קונג, אמרה לאחר פרסום נתוני האינפלציה כי היא מצפה להמשך עלייה באינפלציה בחודשים הקרובים. כמו כן, מעריכה אולריך כי הנתונים עלולים להוביל את הממשל הסיני לאפשר את עליית ערך היואן מול הדולר האמריקני.
ועוד היום: ביפן פורסמו נתונים, המצביעים כי כלכלתה צמחה ברבעון הרביעי של 2009 בקצב נמוך מהמצופה. התמ"ג היפני עלה ברבעון הרביעי ב-3.8% בחישוב שנתי, נמוך מקריאת התמ"ג הקודמת, שפורסמה בחודש שעבר, אשר הצביעה על עלייה תלולה יותר בשיעור של 4.6%.
הנתונים מצביעים, הלכה למעשה, כי הוצאות העסקים והחברות ממשיכות להיות החלק החלש בהתאוששות הכלכלה היפנית. חברות כמו Canon ו-Honda מרכזות עניין רב במסחר.
"ריבאונד בהשקעות הון ועסקים חיוני על מנת שהכלכלה היפנית תתחיל לצבור שוב מומנטום", ציין מארי איוואשיטה, כלכלן שווקים ראשי ב-Nikko Securities בטוקיו. "בשעה בה הירידות בהשקעות מתחילות להתממתן, קשה לומר מתי החברות והעסקים יתחילו שוב להוציא כספים בקצב משביע רצון", הוסיף איוואשיטה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.