חברת ההשקעות הנורווגית Inova Baltic, המחזיקה לדבריה בנכסים בשווי של מעל 600 מיליון דולר, מחפשת בישראל השקעות בתחומי התעשייה, הנדל"ן והטכנולוגיות החקלאיות. הקבוצה מקצה לצורך זה עד 60 מיליון דולר.
לדברי יו"ר החברה, מאגנה רמה, המטרה הראשונה של הקבוצה היא לאתר הזדמנויות עבור חברות ישראליות בפרויקטים הנושאים תשואות אטרקטיביות בליטא, לטביה ואסטוניה, ואשר זוכים לסיוע של הבנק האירופי המרכזי. הכוונה היא למעשה ליצור שיתופי פעולה בין חברות ישראליות לחברות נורבגיות בארצות הבלטיות בפרויקטים מהסוג הזה.
המטרה השנייה היא לאתר השקעות בחברות ישראליות בתחומי התעשייה, הנדל"ן והטכנולוגיות החקלאיות. לא מדובר בהשקעות הון סיכון אלא בהשקעות בחברות בוגרות, כשהנורווגים רואים את חלוקת התפקידים כך שהישראלים יביאו את הייזום והפיתוח, והנורווגים את כישורי הניהול והשיווק.
Inova Baltic מינתה את עו"ד מוטי רינקוב, שותף בכיר במשרד עו"ד 'משה נסים, רינקוב, סנדרוביץ' ואת איש העסקים דב קריסטל כנציגיהם בישראל. באינובה בלטיק לא מעוניינים לקנות שליטה בחברות הפורטפוליו, אלא שהשותף המקומי יהווה שותף אסטרטגי. השאיפה היא למנף את ההשקעות עם הקשרים שלהם בארציות הבלטיות ובארצות סקנדינביה. "כנציגים היינו רוצים להביא מגוון של הצעות שיבזרו את הסיכון של החברה", אומר עו"ד מוטי רינקוב, המייצג את הקבוצה הנורבגית בישראל. לדבריו, "אין מגבלת השקעה לכל חברה בתוך הטווח של עד 60 מיליון דולר, אבל אין כוונה בתקציב הזה לבצע שתיים-שלוש השקעות בלבד".
החצר האחורית של סקנדינביה
סך נכסיה של Inova Baltic מוערך לדבריו ביותר מ-600 מיליון דולר. החברה פועלת בארצות הבלטיות מ-1992, שכן "הן מהוות את החצר האחורית של מדינות סקנדינביה. מפריד ביניהן מרחק של טיסה קצרה. הארצות הבלטיות היו הראשונות להשתחרר מהכיבוש הסובייטי ולהצטרף לשוק האירופי המשותף. פעילות המימון הבנקאית בהן נעשית בעיקר ע"י גורמים סקנדינביים. אסטוניה נחשבת כסניף של פינלנד ומדברים בה פינית ברחובות. ישראל דומה במאפיינים שונים לליטא וללטביה. הפעילות בהן בעיקר נורבגית ושבדית", מסביר רינקוב.
לדבריו, עבור חברות ישראליות בתחומי הפעילות של אינובה בלטיק מצפות הזדמנויות בליטא, לטביה ואסטוניה.
כוח עבודה זול
אינובה בלטיק הוקמה על ידי איש העסקים הנורווגי, מאגנה רמה (58), הפעיל בזירת ההשקעות של המדינות הסקנדינביות במדינות הבלטיות. רמה החל לפעול בליטא, לטביה ואסטוניה עוד בתקופת השלטון הקומוניסטי. המדינות הבאלטיות קיבלו את עצמאותן לפני שנים ספורות וצורפו באחרונה למדינות השוק האירופי המשותף.
מאינובה בלטיק נמסר, כי אחד היתרונות בפעילות במדינות הבלטיות הוא כוח האדם שנחשב זול משמעותית למרות הצטרפותן למדינות השוק האירופי. בנוסף לכך, לטענתם, המשבר האחרון יצר צורך בצמיחה מהירה במדינות אלו.
החברה פעילה כאמור בתחומי התעשייה, הנדל"ן והחקלאות.
החברה הקימה שורה של תחנות דלק במדינות הבלטיות שנמסרו לידי המדינה, יוזמת ומפעילה חווה חקלאית בהיקף ענק בתחומי הבקר והזרעים (Noragra), והיא גם בעלת פעילות ייזום ואחזקה נרחבת בתחום הנדל"ן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.