"במקום להכפיש את השופט גולדסטון, מבקריו צריכים להריע לו"

האגודה הבינלאומית של עוה"ד מוחה על הביקורת נגד גולדסטון ■ ארגון המשפטנים הגדול בעולם: "גולדסטון משמש מטרה לקמפיין ארסי שמנהלים יחידים וקבוצות שמתנגדים למסקנות הדו"ח שלו על עופרת יצוקה" ■ "אירוני הדבר שמאשימים את גולדסטון בהטיה, לאחר שהוא דרש לכלול גם את חמאס בחקירה"

האגודה הבינלאומית של עורכי-הדין (International Bar Association, או IBA), ארגון המשפטנים הגדול בעולם, מוחה במילים חריפות על הביקורת שנמתחת על ריצ'ארד גולדסטון, מחבר דו"ח או"ם על מבצע "עופרת יצוקה".

"בעקבות פרסומו של הדו"ח, ב-25 בספמבר 2009, משמש השופט גולדסטון מטרה לקמפיין ארסי שמנהלים נגדו יחידים וקבוצות שחולקים על מסקנות הדו"ח שלו", נאמר בהודעת הארגון.

נשיא IBA, פרנאנדו פאלז פייר, אמר: "האו"ם ביקש מהשופט גולדסטון לעמוד בראש ועדת חקירה של הפלישות לעזה בסוף 2008 ותחילת 2009, בגלל הרקע המקצועי המושלם שלו ובגלל יושרתו האישית. קשה להאמין שנמתחת עליו עכשיו ביקורת בדיוק בגין תכונות אלה ע"י אלה שמתנגדים לדו"ח".

"השופט גולדסטון שימש בתפקידים מכובדים, בין השאר כיו"ר משותף של ועדת החקירה העצמאית על קוסובו, תובע ראשי במשפטים (של נאשמים) ביוגוסלביה ורואנדה בשימועים בבית-הדין הבינלאומי ושופט בבית-המשפט התחוקתי בדרום אפריקה", אמר פאלז פייר. "תפקידים אלה הדגישו את העקרונות המנחים ששום מדינה, אומה או אדם יחיד אינם צריכים להיחשב כמי שנמצאים מעל לחוק".

מארק אליס, מנכ"ל IBA, אומר בהודעה: "העובדה שעל השופט גולדסטון נמתחת עתה ביקורת שהוא מוטה היא אירונית בהתחשב בכך שהיה זה הוא שהתעקש על כך שצריך להרחיב את המנדט שנתן לו או"ם כדי לכלול בו את שני הצדדים בעימות (כלומר גם את חמאס, ר.ד.). ... הדו"ח שלה מצא ששני הצדדים, ישראל וחמאס, ביצעו הפרות של חוקי זכויות האדם הבינלאומיות... במקום להכפיש את השופט גולדסטון, מבקריו צריכים להריע לו על כך שלא חמק מחיפוש אחר האמת במצב שהיה רגיש מאוד וטעון ביותר מבחינה פוליטית".

"גולדסטון, משפחתו וחבריו נאלצו ונאלצים לסבול התקפות זדוניות על שמו הטוב ועל מניעיו, התקפות שנובעות ע"י גורמים מסוימים שחולקים על דו"ח גולדסטון", נאמר בהודעת הארגון. "האגודה הבינלאומית של עורכי-הדין קוראת לשים קץ להתקפות אלה. לשופט גולדסטון יש רקורד מושלם של משפטן נטול פניות וללא משוא פנים. הוא סייע בהקמת בתי-המשפט הראשונים לפשעי מלחמה מאז נירנברג. הוא קרא תיגר, באומץ לב, על משטר האפרטהייד בארצו, דרום אפריקה, והוא זכה בפרסים רבים על עבודתו בקידום הצדק הבינלאומי".

באגודה הבינלאומית של עורכי-הדין, הארגון המוביל בעולם של משפטנים, חברים 40 אלף עורכי-דין, בכמעט 200 אגודות משפטיות ברחבי תבל. מרכזו של הארגון בלונדון ויש לו סניפים בסאו-פאולו, ברזיל, ודובאי, באמירויות הערביות המאוחדות.