הבנקים ברוסיה מבקשים מהממשל להמשיך לתמוך במערכת הבנקאית בשל משבר החובות באירופה. כך מדווחת היום (ו') סוכנות בלומברג.
לפי הדיווח, איגוד הבנקים ברוסיה פנה לבנק המרכזי במדינה בבקשה שלא למשוך את "רשת הביטחון" שהוא פרש בתקופה משבר האשראי. זאת, על רקע כוונת הבנק המרכזי להפחית בהדרגה את התמיכה שלו במערכת הפיננסית במהלך השנה.
"המערכת הפיננסית שלנו לא כל כך גדולה וברור שהרעה במצב באירופה תפחיד את המשקיעים", אמר אנטולי אקסקוב, יו"ר איגוד הבנקים ברוסיה. "זרימה גדולה של הון החוצה עלולה להותיר לפתע את המערכת הפיננסית לא מגובה".
הבנק המרכזי של רוסיה הזרים נזילות למערכת הבנקאית ב-2008. כמו בבנקים מרכזיים אחרים בעולם, גם הוא רכש נכסים רעילים מהבנקים כדי להקל על המערכת. ואולם, לפי נתוני S&P, הבנקים ברוסיה מנסים להמשיך להפחית את החובות הבעייתיים שמהווים כ-40% מסך האשראי שלהם.
רוסיה מתאוששת בימים אלה מהמיתון החריף ביותר שפקד אותה מאז 1991, בשל משבר האשראי. גם הירידה החדה במחירי הנפט בשלהי 2008 (מרמה של 147 דולר לחבית בקיץ 2008 למחיר של 32 דולר לחבית בדצמבר אותה שנה) החריפה את המיתון, כיוון שרוסיה היא ייצואנית גדולה של נפט וגז טבעי.
ההערכות הן כי הרגולטור ברוסיה ידרוש מהבנקים המסחריים להעלות את הלימות ההון שלהם ב-1 ביולי, מה שיחייב את הבנקים לגייס הון ולהקטין את האשראי הבעייתי. כמו כן, מהלך זה מעיד על חזרתו של הבנק המרכזי למדיניות שלפני החרפת משבר האשראי ב-2008.
צומת הדרכים במערכת הבנקאית ברוסיה מכבידה על מניות הבנקים. כך, למשל, מניית Sberbank, הבנק הגדול ברוסיה, נפלה בחודש האחרון בכ-15%. מניית בנק VTB, הבנק השני בגודלו שעובד גם עם אפי פיתוח , ירדה ב-11% בחודש האחרון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.