בזק לא מצליחה לשכנע את משרד התקשורת כי יש יסוד להתנגדותה למכור קווי תמסורת למפעילים מתחרים. ההחלטה בעניין צפויה להימסר לחברה בזמן הקרוב. המשרד קיבל את ההחלטה בעניין כבר לפני כמה חודשים, אך בעקבות לחץ מצד בזק החליט לתת לה שהות להגיב. היא מצדה הציגה חוות דעת משפטית מנומקת המסבירה מדוע מותר לה להחליט לאיזה מפעיל למכור שירותי תשתיות ולאילו לא.
סלקום יכולה לבד
העיכוב בהחלטת המשרד נבע מהרצון לתת לבזק את התחושה שאין כוונה לפעול נגדה ושלא "מחפשים" אותה, לכן אנשי המשרד ושר התקשורת משה כחלון נפגשו כמה פעמים לדיונים עם מנכ"ל החברה אבי גבאי. התוצאה - בזק נדרשת למכור שירותי תמסורת ללא התניה.
האירוע שגרם למחלוקת קשור בהחלטת בזק להפסיק למכור לסלקום שירותי תמסורת ללקוחות עסקיים, שאין באפשרותה לספק באמצעות תשתיות עצמאיות שלה. כלומר, סלקום, שלה תשתית סיבים אופטיים רחבה בכל הארץ, עדיין אינה מסוגלת לחבר כל לקוח עסקי, וישנם לא מעט מקומות שהחברה חייבת את תשתית בזק לצורך כך. אגב, רוב אתרי הסלולר של סלקום מחוברים באמצעות תשתיות עצמאיות, מה שמעניק לחברה יתרון גדול בעלויות התמסורת. אך במקרים של לקוחות עסקיים בשירותים הנייחים החברה לא מצליחה להגיע לכל לקוח, ובפניותיה לבזק לצורך רכישת קו תמסורת היא נתקלת בסירוב.
בזק טוענת שמפעיל שלו תשתיות עצמאיות והוא שחקן גדול יכול לבצע את ההשקעה בתשתיות בעצמו, והיא לא חייבת לאפשר לו "לגנוב" לה לקוחות עסקיים. בזק טוענת כי לאור פתיחת השוק לתחרות, סלקום יכולה להרשות לעצמה להתמודד עצמאית. לטענת בזק, לא ייתכן שסלקום, על גודלה ועוצמתה, תצפה שבזק תספק לה את הכלים שיאפשרו לה לאבד לקוחות. אלא שהמשרד לא מקבל את עמדת בזק וטוען שמתוקף היותה מונופול ושחקן התשתיות הגדול בישראל, שבלעדיו לא ניתן לקיים תחרות, החברה חייבת לאפשר לכל מפעיל שירותי תמסורת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.