מה עומד מאחורי היציבות היחסית שהציג האירו בשבוע האחרון? השמועות בשוק גורסות כי סין היא זו שתמכה במטבע האירופי מהמשך הירידות החדות אשר היו צפויות לו כנגד סל המטבעות בו סוחרת סין.
האירו סיכם בשבוע החולף ירידה של 0.75% מערכו, "הירידה הזו נראית תמוהה בייחוד כאשר לוקחים בחשבון שבשבוע שעבר התפרסמו חדשות שליליות עבור גוש האירו, כמו הורדת הדירוג של בנקים גדולים בצרפת ובגרמניה, ונתוני המאקרו המאכזבים לגבי מצב התעשייה במרחב האירו". ציין מארק צ'נדלר, ראש חטיבת המט"ח בבית ההשקעות Brown Brothers Harriman.
שמועות אלו מבהירות אולי את הצהרתה של סין לגבי הגמשת רצועת הניוד על היואן, שנועדה לאפשר בהדרגה למטבע שלה להיסחר בחופשיות מול סל המטבעות העולמי."למעשה עומדות ההצהרות של סין בקנה אחד עם המדיניות של הבנק המרכזי הסיני לרכישה חוזרת של אירו". הוסיף צ'נדלר.
צ'נדלר מסתמך בדבריו על ראיון שהעניק לי דאוקוי (Li Daokui), יועץ לבנק המרכזי בסין, עבור סוכנות הדאו-ג'ונס. במסגרת הראיון חשף היועץ הסיני את תחזיתו עבור האירו "בטווח הקצר תימשך הירידה של האירו כנגד הדולר וכנגד מטבעות מובילים נוספים, אך בטווח הבינוני-ארוך צפוי המטבע האירופי לזקוף ראשו".
"יוון ופורטוגל עומדות בפני בעיית חוב עמוקה יותר בהשוואה לספרד, איטליה ואירלנד, שמצבן למעשה לא כ"כ גרוע. בטווח של 10-15 השנים הבאות, יהפוך היואן למטבע עולמי מוביל, כזה שיעמוד על אותה בימה, מבחינת הסטטוס העולמי, יחד עם מטבעות כמו הדולר האמריקני, האירו, הליש"ט והין היפני". הוסיף לי דאקוי.
נשמע מגלומני? צ'נדלר סבור שלא "אין זה מופרך כי היואן יוכל יום אחד לעמוד במקום גלובלי שכזה מול המטבעות המובילים, ועם זאת עומדת בפני סין כברת דרך שכן היא צריכה להפוך את היואן למטבע בר המרה חופשי, לאפשר חשבון הון פתוח לשקיפות גדולה יותר מאשר זו הקיימת כיום, ובל נשכח כי טווח זמן של 10-15 שנה הוא תהליך איטי שבמהלכו עשויות לקרות עוד לא מעט טעויות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.