הרפורמה בשוק התקשורת מתקדמת. אתמול דיווחנו כי מסתמן שהמספר הסופי של דמי הקישוריות יעמוד על 5 אג' בסוף שנת 2013. מדובר בירידה של 80% מהמחיר הנוכחי, מה שהופך אותו ככל הנראה לאחד ממחירי הקישוריות הנמוכים בעולם. בטווח הקרוב מחיר הקישוריות צפוי לרדת לכ-10 אג'.
כמו כן, ככל הנראה יהיה תעריף נמוך במיוחד בשביל המפעילים הווירטואליים אבל לא ברור לנו אם בעצם מדובר על התעריף של ה-10 אגורות. האנליסט גלעד אלפר ממיטב מציין, בעדכון לסקירה שפרסם, כי דמי קישוריות של 5 אגורות יאפשרו למפעילים הווירטואליים לייצר רווחים תוך כדי מתן הנחות כבדות לעומת התעריפים שפרטנר , סלקום ובזק גובות.
בכך, אומר אלפר, "חברות הסלולאר נכשלו בנסיונן לעצור את הרגולטור בנושא זה כפי שלדעתנו הן תיכשלנה גם בנסיונן לעצור את כניסת מירס. אנו ממשיכים להזהיר כי הצלחה מלאה של רפורמת התקשורת - כולל כניסת מירס - תביא לירידות של כ-30%-25% במניות פרטנר וסלקום".
בנוסף, במיטב צופים כי בזק תהיה החברה הנלהבת ביותר לחתום על חוזים עם המפעילים הווירטואלים. זאת מפני שלבזק, כמונופול הקווי, יש אינטרסים ומערכת יחסים עם הרגולטור החורגים מהמגרש הצר של הסלולאר, וכן בגלל שעם שתי רשתות, לבזק יש אינטרס כלכלי בהוספת דקות לרשת.
כשחקן הקטן ביותר בתחום ה-pre-paid בזק נמצאת במצב יחסי טוב בהרבה מפרטנר וסלקום, שעלולות להפסיד נתחי שוק משמעותיים.
במיטב חוזרים על המלצת "תשואת יתר" על בזק עם מחיר מטרה של 10 שקל. "קשה לקבוע מחירי מטרה על פרטנר וסלקום, אולם ברור כי הפוזיציה הנכונה היא משקל יתר בבזק ומשקל חסר משמעותי בשתי הסלולאריות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.